Το "Γάλα" (Burning Heads), η νέα ταινία του Γιώργου Σιούγα θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο πλαίσιο του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x .
Σύμφωνα με ανακοίνωση του φεστιβάλ η προβολή της ταινίας είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου (20:00), ημέρα απονομής βραβείων πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών ελληνικών ταινιών. Η ταινία θα προβληθεί ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες Αττικόν Cinemax Class και Απόλλων Cinemax Class.

Βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, το "Γάλα", εξιστορεί τις προβληματικές ισορροπίες μιας οικογένειας που έχει αποξενωθεί και τις σπασμωδικές προσπάθειες επανένωσης της. Το έργο αναφέρεται στην τραγική ιστορία τριών ηρώων, της 45 χρονης Ρήνας (Ιωάννα Τσιριγκούλη) και των δύο γιων της, του 25χρονου Αντώνη (Ομηρος Πουλάκης) και του 23χρονου Λευτέρη (Προμηθέας Αλειφερόπουλος).

Έχοντας μεταναστεύσει εδώ και χρόνια από την Τιφλίδα, ο Αντώνης, φιλόδοξος και πρόθυμος να ανελιχθεί κοινωνικά και να γυρίσει την πλάτη στις ρίζες του, διατηρεί σχέση με την κόρη του αφεντικού του, την οποία και ετοιμάζεται να παντρευτεί. Ο Λευτέρης, από την άλλη, αρνείται να ζήσει στο σήμερα, παραμένει αδύναμος και αφελής, ενώ η συμπεριφορά του γίνεται όλο και πιο περίεργη.

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Αντώνης επισκέπτεται την μητέρα του και τον αδερφό του για να τους ανακοινώσει τον γάμο του και να τους γνωρίσει τη μέλλουσα γυναίκα του.

Η επίσκεψη του όμως αναμοχλεύει οικογενειακές δυναμικές και βαθιά προβλήματα που στοιχειώνουν και τους τρεις με άξονα τα αρχέτυπα "Πατρίδα", "Μητέρα" και "Αγάπη".

Ο Λευτέρης αναζητά την αγάπη του αδερφού του μέσα από το ξεχασμένο παρελθόν τους, ο Αντώνης προσπαθεί να ξεπεράσει τις ενοχές του απέναντι στον Λευτέρη, ενώ διαχειρίζεται τις συνέπειες της αυταπάρνησης, και η Ρήνα, ζώντας τον καθημερινό φόβο, βρίσκεται στη μέση προσπαθώντας να τους φέρει κοντά.

Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά των τελευταίων ετών και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο, το 2006. Το Εθνικό Θέατρο, ανέβασε την παράσταση, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και με μια εξαιρετική, πολυβραβευμένη ερμηνεία από τον πρόωρα χαμένο νεαρό ηθοποιό Κωσταντίνο Παπαχρόνη, στον οποίο αφιερώνεται και η ταινία.