Ενα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της νεότερης ελληνικής μουσικής, αυτό του έντεχνου τραγουδιού, θα ανοίξει και θα διερευνηθεί από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων. Η ενδιαφέρουσα αυτή εξερεύνηση θα γίνει στο πλαίσιο του νέου θεσμού με τίτλο "Technopolis Music Lab" που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων. Στόχος του εργαστηρίου αυτού είναι να αποτελέσει μια διαδραστική ακαδημία, η οποία θα συνδυάζει την ψυχαγωγία με την επιμόρφωση.

Το συγκεκριμένο τριήμερο θα είναι αφιερωμένο στην ιστορία του έντεχνου τραγουδιού, του μουσικού είδους που εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '50 και "πάντρεψε" τη μουσική με την ποίηση, με πρωτεργάτες τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη, "συμμέτοχους" άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Λοΐζος, Δήμος Μούτσης, Χρήστος Λεοντής, Θάνος Μικρούτσικος κ.ά. Το μουσικό αυτό ρεύμα επηρέασε και τη νεότερη γενιά, η οποία έβγαλε αρκετούς άξιους εκπροσώπους του, μεταξύ των οποίων ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Χρήστος Θηβαίος κ.ά.

Κατά τη διάρκεια του μουσικού εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες ανοιχτές συζητήσεις αλλά και συναυλίες με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Κώστας Θωμαίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου κ.ά.


Πηγή: ethnos.gr