Εκατό χρόνια συμπληρώνονται από τη γέννησή του μεγάλου ποιητή και στιχουργού Νίκου Γκάτσου και το μουσικό σχήμα “Τρίφωνο” παρουσιάζει στο Θέατρο Πέτρας τα τραγούδια του. Ο Νίκος Γκάτσος έφερε την ποίηση στον στίχο και κατάφερε να δώσει, κυρίως μέσω της συνεργασίας του με τον Μάνο Χατζιδάκι, τον κανόνα του ποιητικού τραγουδιού. Συνεργάστηκε, επίσης, με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Δήμο Μούτση, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Χριστόδουλο Χάλαρη, καθώς και με νεότερους συνθέτες.

Ο μεγάλος στιχουργός έγραφε συνήθως πάνω στη μελωδία, με πρώτο το "Χάρτινο το φεγγαράκι", δημιουργώντας μεμονωμένα τραγούδια, που κυκλοφορούσαν σε δισκάκια 45 στροφών, αλλά και αυτούσιους κύκλους, όπως η "Μυθολογία" (1965), το "Ένα μεσημέρι" (1966), η "Επιστροφή" (1970), το "Σπίτι μου σπιτάκι μου" (1972), οι "Δροσουλίτες" 1975, η "Αθανασία" (1976), "Τα παράλογα" (1976), το "Ρεμπέτικο" (1983), η "Ενδεκάτη εντολή" (1985) ή οι "Αντικατοπτρισμοί" (1993), που μίλησαν στις καρδιές του κόσμου.

Το Τρίφωνο αποτελείται από την Ερωφίλη, τον Δημήτρη Υφαντή και γι' αυτή την εμφάνιση τον Γιώργο Περαντάκο (που αντικαθιστά τον Νίκο Κουρουπάκη).

Μαζί με τα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, θα παρουσιάσουν και δικά τους από την προσωπική τους δισκογραφία, καθώς και ολοκαίνουργια από τη νέα δισκογραφική τους δουλειά “Τα τζιτζίκια του χειμώνα”.