Μια πολυεθνική θεατρική ομάδα, η οποία συγκροτείται από φοιτητές και εργαζόμενους, Έλληνες και ξένους, θα ανεβάσει απόψε, στις 21:30, στο θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης (πλατεία ΧΑΝΘ), τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Πρόκειται για τη Vice Versa, δηλαδή ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικό κοινωνικό περιβάλλον αλλά έχουν ως κοινό σημείο επαφής τους την αγάπη τους για το θέατρο. Την Vice Versa συγκροτούν άτομα από δώδεκα χώρες: Αλβανία, Ελλάδα, Ζιμπάμπουε, Ιράν, Μολδαβία, Νιγηρία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Πολωνία, Ρωσία, Σρι Λάνκα και η διαφορετικότητα τους είναι το στοιχείο εκείνο που της προσδίδει μια ιδιαίτερη δυναμική και φυσικά προσδιορίζει τη δουλειά των ανθρώπων της πολυεθνικής ομάδας.

Αναφερόμενοι οι συντελεστές στην παράσταση, είπαν πως ο «Πλούτος» είναι έργο που «έχει πολλά να πει στην εποχή της κρίσης που διανύουμε». Πρόκειται - πρόσθεσαν - για ρευστή έννοια, η οποία επαναπροσδιορίζεται σε κάθε κοινωνία και σε κάθε εποχή: ο πλούτος που προκαλεί πολέμους, ο πλούτος που είναι παντοδύναμος αλλά και αδύναμος. Τα σκηνικά και κοστούμια θα είναι χάρτινα, μια αναφορά στον εφήμερο χαρακτήρα του πλούτου, τόνισαν οι συντελεστές. Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ομάδας Vice Versa ανήκει στην Αγγελική Γκιργκινούδη, ηθοποιό και σκηνοθέτη, υπεύθυνη εδώ και χρόνια της θεατρικής ομάδας του Κολλεγίου Αθηνών.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και έχει την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς .