Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 21 Ιουλίου. Διοργανώνεται για δέκατη έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Καλαμάτα, της οποίας Δήμαρχος είναι ο Παναγιώτης Ε. Νίκας, από το Διεθνές Κέντρο Χορού, με Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Βίκυ Μαραγκοπούλου.
Η ταυτότητα του φετινού φεστιβάλ: Πανανθρώπινα και πολιτικά ζητήματα

Στις συζητήσεις για την «κρίση» συχνά εκφράζονται και οι θετικές πλευρές της οικονομικής πίεσης, όπως το γεγονός ότι η αναγκαιότητα των περικοπών επιβάλλει την επικέντρωση στο πραγματικά ουσιαστικό. Γι’ αυτό, στο 17ο Φεστιβάλ η τελική επιλογή του προγράμματος έχει βαρύνουσα σημασία επιλέγοντας, και φέτος, να παρουσιάσει αναγνωρισμένους χορογράφους (Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι, Χόφες Σέχτερ, Κριστιάν Ριζό) με σημαντικά έργα τέχνης, γεμάτα σκέψη, προβληματισμό, καλλιτεχνική ωριμότητα και αγάπη για τον άνθρωπο.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από τις παράλληλες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν παραστάσεις, συναυλίες, προβολές, αφηγήσεις, διαλέξεις και συζητήσεις με τους καλλιτέχνες και προσδίδουν στην πόλη την εορταστική ατμόσφαιρα ενός φεστιβάλ.

Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του έξι παραγωγές, τις οποίες παρουσιάζουν σε οκτώ παραστάσεις σχήματα και δημιουργοί από πέντε χώρες: τη Γαλλία, τη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ελλάδα. Μία από τις παραγωγές που θα παρουσιαστούν είναι συμπαραγωγή του Φεστιβάλ.

Περιλαμβάνει επίσης τρία σεμινάρια-εργαστήρια για επαγγελματίες και σπουδαστές ανώτερου επιπέδου με εκπαιδευτές από την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ανοίγει την αυλαία του με το έργο Babel (words) των Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι,  Νταμιάν Ζαλέ, Άντονυ Γκόρμλεϋ την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 22:00 στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

Οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τις παραστάσεις του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι:
-   το Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
-    το Γυμναστήριο Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας

Οι παράλληλες εκδηλώσεις, το σεμινάριο και τα εργαστήρια θα φιλοξενηθούν στους εξής χώρους:
-    Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
-    Ζουμπούλειο Μέγαρο
-    Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας
-    Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας
-    Γυμνάσιο Παραλίας
Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας

Πληροφορίες εισιτηρίων

 Τιμή εισιτηρίου

20,00 € & 12,00 € (μειωμένο / φοιτητικό και β΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας στο Κάστρο)
Για όλες τις παραστάσεις στο Αμφιθέατρο του Κάστρου

15,00 € & 12,00 € (μειωμένο / φοιτητικό)
Για όλες τις παραστάσεις στο Γυμναστήριο Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας

 
Προπώληση εισιτηρίων

10:00-13:00 & 18:30-21:00 καθημερινά (εκτός Κυριακής και απογεύματος Σαββάτου) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.

πηγή: elculture.gr