Ποια από τα παλιά πιόνια θα μπουν για πάντα στο ντουλάπι των αναμνήσεων και ποια από τα καινούργια πρωτότυπα θα υιοθετηθούν κλήθηκαν να αποφασίσουν τον Ιανουάριο οι λάτρεις της Monopoly.

Αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν η αποπομπή του εμβληματικού χειράμαξου, της δαχτυλήθρας και της μπότας από τα οκτώ, συνολικά, πιόνια του επιτραπέζιου. Όσοι ψήφισαν, επιβράβευσαν έναν Τυρρανόσαυρο Rex, έναν πιγκουίνο κι ένα παπάκι.

Τα 4,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι - ήταν η μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, συμμετοχή στην ιστορία της Monopoly - είχαν να επιλέξουν από 56 καινούργια πρωτότυπα. Υπήρχαν διάφορα «σύγχρονα»: ένα emoji που κλείνει το μάτι κι ένα thumps up. Αλλά την προτίμηση των φανατικών οπαδών κέρδισαν ως επί το πλείστον τα πιο παραδοσιακά πιόνια.

Αποφάσισαν να περισώσουν το κλασικό αυτοκίνητο, το ημίψηλο, τη γάτα, το πολεμικό πλοίο. Το σκωτσέζικο τεριέ - το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του '50 - ψηφίστηκε ως το πιο δημοφιλές πιόνι. Δεύτερο ήταν το πιόνι Τυρρανόσαυρος Rex.

Το φθινόπωρο, οι λάτρεις της Monopoly θα βρουν στα καταστήματα το επιτραπέζιο με την καινούργια σειρά πιονιών. Αλλά οι φανατικοί παίκτες μπορούν από τώρα να αγοράσουν μια ειδική έκδοση, που περιλαμβάνει και τα οκτώ παραδοσιακά πιόνια και οκτώ από τα καινούργια πρωτότυπα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Monopoly αποφάσισε ν' αλλάξει τα πιόνια της: το 2013, το εμβληματικό σίδερο σιδερώματος αντικαταστάθηκε από μια γάτα. Όπως και να 'χει πάντως, οι φίλοι της παράδοσης μπορούν να χαίρονται που, αυτή τη φορά, δεν τα κατάφερε ούτε το πιόνι hashtag, ούτε το πιόνι PC.