ARTS AND THE CITY

Αγαπημένα μιούζικαλ από την Τζίνα Φωτεινοπούλου

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2013, 10:39 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2013, 10:39
Αγαπημένα μιούζικαλ από την Τζίνα Φωτεινοπούλου
Facebook Twitter Whatsapp

Ο λαμπερός κόσμος των μιούζικαλ του Χόλυγουντ και της βρετανικής μουσικής σκηνής - που στην ελληνική του εκδοχή τον γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη -  αναδύεται στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου, με όχημα τον καθαρό ήχο της φωνής και του πιάνου.

Ο λαμπερός κόσμος των μιούζικαλ του Χόλυγουντ και της βρετανικής μουσικής σκηνής - που στην ελληνική του εκδοχή τον γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη -  αναδύεται στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου, με όχημα τον καθαρό ήχο της φωνής και του πιάνου.

Απολαυστική Βιβίκα στην οπερέτα του Θεόφραστου Σακελαρίδη «Ο Βαφτιστικός», που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο τον περασμένο χρόνο, η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου επιστρέφει στον κήπο του αυτήν τη φορά για μία συναυλία, με τίτλο «All that musical», σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Η Τζίνα Φωτεινοπούλου και ο πιανίστας Γιώργος Δούσης θα  «συστήσουν» ή και θα θυμίσουν στους φίλους της μουσικής τραγούδια που πέρασαν στην ιστορία, βγαλμένα από κλασικά μιούζικαλ, ελληνικά και ξένα. Μελωδίες από τον «Μάγο του Οζ», το «Ωραία μου κυρία», τους «Άθλιους», το θρυλικό «Καμπαρέ», τις αξέχαστες «Γάτες» του Άντριου Λόυντ Βέμπερ και το διασκεδαστικό «Ουέστ σάιντ στόρυ», αλλά και το «Ένας ουρανός μ’ αστέρια»,  από την ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Ραντεβού στον αέρα», συνθέτουν μια ανάλαφρη καλοκαιρινή συναυλία σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. 

Σημαντικές σπουδές και άριστα

Η Τζίνα Φωτεινοπούλου ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Εθνικό Ωδείο. Συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών και, παράλληλα, φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Σειρά είχε το Middlesex University του Λονδίνου, όπου σπούδασε για 3 χρόνια,  παίρνοντας πτυχίο με ειδίκευση στο μιούζικαλ. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε τις κλασικές σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών και έλαβε το Δίπλωμα Μονωδίας με «άριστα παμψηφεί». Έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Εθνική Λυρική Σκηνή, έχει κάνει πολλές συνεργασίες και έχει εμφανιστεί σε θέατρα και μουσικές σκηνές εντός και εκτός Ελλάδος.

Με βραβεία και τίτλους

Ο Γιώργος Δούσης είναι απόφοιτος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος πιανίστας (Α΄ βραβείο). Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), σπούδασε και έλαβε τον τίτλο «Μaster in Arts» (composition), με διάκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης και, τον Ιούνιο του 2011,  έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα στο γνωστικό πεδίο της σύνθεσης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έχει δεχθεί παραγγελίες και έχει γράψει έργα  για ποικίλα σύνολα, πολλά από τα οποία έχουν ερμηνευτεί στο εξωτερικό. Ως ενορχηστρωτής, έχει συνεργασίες με μεγάλες ελληνικές και ξένες ορχήστρες, ενώ ως πιανίστας, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα Φεστιβάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως σολίστας και μέλος ορχήστρας, σε ένα ευρύ πεδίο ρεπερτορίου που καλύπτει από τη σύγχρονη μουσική μέχρι την ευρωπαϊκή τζαζ.  Με κεντρικό άξονα τον αυτοσχεδιασμό, το παίξιμό του χαρακτηρίζεται από δυναμικότητα και εκρηκτικότητα, συνδυασμένη με επιλεκτική αναφορά στον ρομαντικό λυρισμό.

Πληροφορίες


Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Κήπος: Βασιλίσσης  Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 7 ευρώ, κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 9 ευρώ.