ARTS AND THE CITY

FIT του Νίκι Σίλβερ στο θέατρο Βικτώρια

Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2014, 20:01 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2014, 16:19
FIT του Νίκι Σίλβερ στο θέατρο Βικτώρια
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσίασή του, την άνοιξη του 2014, η μαύρη κωμωδία του Νίκι Σίλβερ σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Κομνηνού "FiT", επιστρέφει με νέα διανομή στη καινούρια σκηνή BLACKBOX του THEATRO VICTORIA από τη Τετάρτη 29 Οκτωβρίου. 

Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσίασή του, την άνοιξη του 2014, η μαύρη κωμωδία του Νίκι Σίλβερ σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Κομνηνού "FiT", επιστρέφει με νέα διανομή στη καινούρια σκηνή BLACKBOX του THEATRO VICTORIA από τη Τετάρτη 29 Οκτωβρίου. 

Το «FiT» πραγματεύεται τις δυσλειτουργικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων ανεξάρτητα από το φύλο ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, τις δύσκολες σχέσεις μεταξύ γονιών και τέκνων ενώ εστιάζει και στις κοινωνικές συνθήκες γύρω από το χρήμα και τις εξαρτήσεις. 

Με όχημα τη βαθειά ανθρώπινη ματιά με την οποία χτίζει ο συγγραφέας τους ήρωες του «FiT» και με καύσιμο το πηγαίο χιούμορ του εμπνευσμένου σεναρίου, ο Νίκι Σίλβερ πετυχαίνει ένα αδιανόητο γεωμετρικό σχήμα, όπου όλοι είναι στα άκρα και στο κέντρο ταυτόχρονα. 
Οι χαρακτήρες του έργου είναι όλοι άνθρωποι, γεμάτοι ανασφάλειες πάθη, επιθυμίες, εμμονές, νευρώσεις, μοναχικοί και τρισδιάστατοι, έτοιμοι για όλα. 

ΥΠΟΘΕΣΗ 
Ο Αρλοκ Σιμσον (Σταμάτης Ζακολίκος) είναι ο αποκλειστικός κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας του πατέρα του. Εδώ και πολλά χρόνια ζει μια μοναχική, σχεδόν ερημική ζωή. Όταν μια μέρα λαμβάνει ένα μήνυμα ότι ο πρώην εραστής του, πέθανε από πνευμονία, έρχεται αντιμέτωπος με την ιδέα της δικής θνησιμότητας και αμέσως κάνει εξέταση αίματος για τον ιο HIV, τα αποτελέσματα της οποίας δεν αντέχει να ακούσει. Καθώς περιπλανιέται στους δρόμους χαμένος στις σκέψεις και τους φόβους του, συναντάει τον Μποιντ (Στέλιος Ψαρουδάκης). Έναν πολύ όμορφο νεαρό ηθοποιό που υποδύεται έναν άγγελο σε μια παιδική παράσταση, στο πρόσωπο του οποίου ο Άρλοκ πιστεύει ότι βρήκε τον έρωτα της ζωής του. Τον προσκαλεί στο σπίτι του για ένα ποτό και ο Μποιντ αποδέχεται. Τότε, εισβάλει στο σπίτι η πληθωρική, πομπώδης, αλκοολική, μητέρα του Άρλοκ, η Νέσσα (Ζώγια Σεβαστιανού) - η οποία μόλις έχει αποφασίσει να αφήσει τον δεύτερο σύζυγό της, τον πουριτανό Καρλ (Πάνος Ροκίδης) - και του ανακοινώνει ότι σκοπεύει να μετακομίσει εκεί, μόνιμα. Όταν ο Αρλοκ, πηγαίνει να μαζέψει τα πράγματα της, η Νέσσα ανακαλύπτει το αντικείμενο του πόθου του γιού της, τον Μπόϊντ, και αμέσως αναλαμβάνει δράση. Έτσι ξεκινά μια τρελή συγκατοίκηση των τριών, γεμάτη ανατροπές, αποκαλύψεις και ξεκαρδιστικά απρόοπτα, η οποία εξελίσσεται σε ένα απρόσμενα όμορφο "ménage à trois". 

Συντελεστές 
Μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία: Δημήτρης Κομνηνός 
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης 
Πρωτότυπη Μουσική: Ανδρέας Τρούσσας 
Βοηθός σκηνοθέτης: Χάρης Τζώρτζης 
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ 

Παίζουν (κατά σειρά εμφάνισης): Σταμάτης Ζακολίκος, Ζώγια Σεβαστιανού, Πάνος Ροκίδης, Στέλιος Ψαρουδάκης.

Tετάρτη & Πέμπτη στις 21:15 για λίγες παραστάσεις. 
Διάρκεια: 120 λεπτά με διάλειμμα 

Γενική Είσοδος 12€, Φοιτητικό/Ανέργων: 8€ 
Προπώληση εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 10€ (για όλες τις ημέρες) 
Viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, IANOS, Reload.