Όταν πριν από 50 χρόνια σα σήμερα οι ηθοποιοί και η νεοτοποθετημένη διοίκηση του νεοσύστατου Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας προετοίμαζαν την πρώτη τραγωδία και παράλληλα την πρώτη παραγωγή του θεάτρου (τον «Οιδίποδα τύραννο» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού) δεν υπήρχαν «εναλλακτικές» μορφές διαφήμισης. Σήμερα, οι 30 και πλέον ηθοποιοί που συμμετέχουν στην εορταστική - επετειακή παράσταση «Μικρά Διονύσια» (συρραφή κειμένων και αποσπασμάτων από τις παραστάσεις αρχαίου δράματος που ανέβασε το ΚΘΒΕ στα 50 χρόνια της θεατρικής του παρουσίας στην πόλη και τη βορειοελλαδική περιφέρεια) βρήκαν το δικό τους τρόπο διαφήμισης - ενημέρωσης του κοινού για την μεθαυριανή πρεμιέρα.

Βγήκαν ντυμένοι κατάλευκα στους δρόμους της πόλης και κρατώντας πλακάτ έκαναν την πλέον θεατρική «διαδήλωση» της καριέρας του.

«50 χρόνια ΚΘΒΕ», «Μια γιορτή για την πόλη», «Εισιτήρια μόνο 10 και 15 ευρώ» , «Μικρά Διονύσια Θέατρο Δάσους 14 και 15 Ιουλίου» έγραφαν τα πλακάτ ενώ στα μικρά διαφημιστικά έντυπα που μοίραζαν υπήρχαν όλες οι πληροφορίες για την πολυσυζητημένη ή - πριν την πρεμιέρα της- παράσταση.

Τα «Μικρά Διονύσια» επρόκειτο να δώσουν την πρεμιέρα τους (μια από τις λιγοστές φορές στην 50ετή ιστορία του ΚΘΒΕ ) στην Επίδαυρο την περασμένη Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουλίου.

Η απεργία των ηθοποιών όμως (διαμαρτύρονται για την μη καταβολή δεδουλευμένων, την κατάργηση των εκτός έδρας αποζημιώσεων και την μετατροπή των εθνικών θεάτρων σε ΔΕΚΟ) ματαίωσε τελικά την πρεμιέρα.

Οι παραστάσεις στην Επίδαυρο επαν-ορίστηκαν τελικά για τις 12 και 13 Αυγούστου , η πρεμιέρα όμως της παράστασης θα δοθεί στην επί μισό αιώνα έδρα του θεάτρου - το θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης μεθαύριο Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Ακολουθεί η παράσταση των «Μικρών Διονυσίων» στις 21 και 22 Ιουλίου στο Αρχαίου θέατρο Φιλίππων (εκεί όπου δόθηκε η πρεμιέρα του «Οιδίποδα Τύραννου» στις 19 Αυγούστου του 1961 και έκτοτε οι Φίλιπποι χαρακτηρίστηκαν ως η «Επίδαυρος της Βόρειας Ελλάδας) , στις 29 και 30 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο Κουρίου στην Κύπρο και τέλος στην Επίδαυρο στις 12 και 13 Αυγούστου.