current views are: 13

17 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση18:11

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου στην τελική ευθεία

Στο νησί των ανέμων και της μακρόχρονης ναυτικής παράδοσης, το φεστιβάλ που διευθύνει ο Παντελής Βούλγαρης χαράζει πορεία για τρίτο καλοκαίρι

Δημοσίευση 18:11’

Στο νησί των ανέμων και της μακρόχρονης ναυτικής παράδοσης, το φεστιβάλ που διευθύνει ο Παντελής Βούλγαρης χαράζει πορεία για τρίτο καλοκαίρι

Στο νησί των ανέμων και της μακρόχρονης ναυτικής παράδοσης, το φεστιβάλ που διευθύνει ο Παντελής Βούλγαρης χαράζει πορεία για τρίτο καλοκαίρι

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου ξεκινά στις 29 Ιουλίου στο υπερσύγχρονο ανοιχτό θέατρο της Χώρας της Άνδρου, προσφορά του Αλκιβιάδη Τάττου,  με σημαντικές παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και χορού.

Υποδεχτείτε το!

Μήνυμα των Φίλων Φεστιβάλ Άνδρου
‘Οπως τα τελευταία δύο χρόνια έτσι και φέτος δίνουμε ξανά το καλοκαιρινό ραντεβού στο θέατρο της Ανεμόεσσας Άνδρου, με την υπόσχεση ότι το φετινό 3ο φεστιβάλ θα είναι αντάξιο των προσδοκιών σας. Παραμερίζοντας όλες τις δυσκολίες που οι καιροί φέρνουν στο κατώφλι μας, σαν καραβοκύρηδες που γνωρίζουν από συνθήκες δύσκολου καιρού, εμείς οι Ανδριώτες, προχωράμε ενωμένοι, με συμπαραστάτες τον διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Βούλγαρη και τους στενούς του συνεργάτες. Το θέατρο θα ανοίξει την πόρτα του, την πρώτη μέρα του Ιούλη και μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, θα δίνει βήμα σε ντόπιους φορείς και Συλλόγους, να παρουσιάσουν το έργο τους, ενώ κατά την περίοδο του Φεστιβάλ, 29/7 – 25/8 θα φιλοξενηθούν επιλεγμένες παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ικανοποιούν το ευρύ φιλότεχνο κοινό. Καλή αντάμωση.

Μήνυμα του Παντελή Βούλγαρη, καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ:
Πριν χρόνια, είχα διαβάσει μια σοφή παρατήρηση ενός φανατικού θαυμαστή του μεγάλου Μάνου Κατράκη. «Ξέρω καλά ότι ο Κατράκης έχει πάντα τρακ, κάθε φορά που βγαίνει στη σκηνή, το ίδιο τρακ το έχει και ο θεατής. Λίγο πριν σβήσουν τα φώτα της πλατείας, πιάνω τον εαυτό μου, εάν αυτό που θα δω, είναι αντάξιο της προσδοκίας μου.» Σε περίπου 60 νύχτες, στο ανοιχτό θέατρο της Άνδρου, θα χτυπάει η καρδιά μου, σ’ αυτή την τεράστια ησυχία μέσα στο σκοτάδι, γι αυτά που επιλέξαμε φέτος, για τις νύχτες πολιτισμού. Το φως του πρώτου προβολέα στη σκηνή, τα ευαίσθητα δάχτυλα του πιανίστα στην έναρξη, τα χρωματιστά πρόσωπα των ηθοποιών λίγο πριν ακουστεί η πρώτη λέξη, με καθησυχάζουν. Είναι η ώρα να καθαρίσουν οι ψυχές μας.

Την αφίσα και το εξώφυλλο του προγράμματος του 3ου Φεστιβάλ, φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Γιώργος Χαδούλης, ενώ τα βίντεο είναι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Βούλγαρη και μουσική Σπύρου Λούκου.

Φεστιβάλ Άνδρου 2017: Μια πρώτη γεύση!

Σάββατο 29 Ιουλίου (έναρξη)

Μουσικοθεατρική παράσταση «Όλοι ένα, φίλα με… κι άλλο» του Σταμάτη Κραουνάκη. Τρεις γενιές τραγούδια. Θα συμμετέχουν εννέα ακόμη καλλιτέχνες, ηθοποιοί και μουσικοί.

Τετάρτη 2 Αυγούστου

Προβολή της δημοφιλούς όπερας «Ναμπούκο» του Τζουζέπε Βέρντι από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης με τον Placido Domingo και την Liudmyla Monastyrska στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος The Met. Live in HD.

Σάββατο 5 Αυγούστου

Gala ελληνικής οπερέτας με την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου. Θα παρουσιαστούν πολυαγαπημένα κομμάτια από τον «Βαφτιστικό», τους «Απάχηδες των Αθηνών», το «Πικ νικ» κ.ά. Συμμετέχουν 23 μουσικοί και 2 σολίστ λυρικοί τραγουδιστές.

Τρίτη 8 Αυγούστου

Η αισχύλεια τραγωδία «Επτά επί Θήβας» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου και Κλειώ-Δανάη Οθωναίου. Μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Τετάρτη 9 Αυγούστου

Η κωμικοτραγωδία «Πέτρες στις τσέπες του» της Μαρί Τζόουνς, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία των Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργου Χρυσοστόμου. Παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Σάββατο 12 Αυγούστου

Βραδιά Ρωσικού Μπαλέτου με τη συμμετοχή 16 σολίστ από The Royal Moscow Ballet και δύο σολίστ από το μπαλέτο Stanislavsky. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από την  «Κάρμεν», τη «Λίμνη των Κύκνων», τον «Πρίγκιπα Ιγκόρ» κ.ά.

Τετάρτη 16 Αυγούστου

Η Φιλαρμονική Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.) θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι.

Πέμπτη 17 Αυγούστου

Συναυλία Restart με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους Ευγενείς Αλήτες. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες και νέο ήχο, εκ μέρους του δημοφιλούς τραγουδοποιού.

Σάββατο 19 Αυγούστου

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. 15 ηθοποιοί και 4 μουσικοί επί σκηνής. Πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου. Μία συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

Δευτέρα 21 Αυγούστου

«Αρσενικό και παλιά δαντέλα» του Τζόζεφ Κέσελρινγκ από τον Θεατρικό Όμιλο Άνδρου σε σκηνοθεσία Θεώνης Ριντ.

Παρασκευή 25 Αυγούστου

Η θεατρική ομάδα Αλαλούμ θα παρουσιάσει τον «Βαφτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση.

(Θα ακολουθήσει ενημέρωση με αναλυτικές πληροφορίες του προγράμματος.)


σχετικα αρθρα