Μπορεί ο πολιτισμός και ιδίως η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας να χαρακτηρίζεται "βαριά βιομηχανία", ωστόσο ούτε ένας αρχαιολογικός χώρος ή μουσείο μας δεν ανήκει στην υψηλότερη κατηγορία, την Α1. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ωστόσο, 20 χώροι και μουσεία θα έχουν αυτόν το χαρακτηρισμό, ενώ στην επόμενη διετία θα ακολουθήσουν άλλοι 149.

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών αποτελεί ιδέα και πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, υπογραμμίζει η γενική γραμματέας Πολιτισμού και Τουρισμού Λίνα Μενδώνη. Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Μενδώνη, απαντώντας σε ερωτήσεις για την προχθεσινή σύσκεψη, η αναβάθμιση έγκειται στην έκδοση δίγλωσσων φυλλαδίων και καταλόγων, στην τοποθέτηση μεγάλων ενημερωτικών πινακίδων και πινακίδων σήμανσης, καθώς και στην εγκατάσταση φυλακίων, τουαλετών, WC για ΑμεΑ και αυτόματων μηχανών νερού όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν παραδοθεί τα ενημερωτικά φυλλάδια σε 20 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ανάμεσά τους είναι: Ακρόπολη, με 800.000 φυλλάδια, Κνωσός, Δήλος, Δελφοί, Ολυμπία, Μυκήνες, Επίδαυρος, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τα δύο Βυζαντινά Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αλλαγές θα υπάρξουν και στις τιμές των εισιτηρίων, καθώς στόχος του υπουργείου είναι να καθιερωθεί η λογική του ενιαίου ημερήσιου ή εβδομαδιαίου εισιτηρίου και αυτόματοι πωλητές.


Πηγή: ethnos.gr