Κοφτές και αισθησιακές κινήσεις γεμάτες πάθος. Γεμάτες πόνο και χαρά. Κινήσεις που στροβιλίζονται στη σαγήνη και παρασύρονται από τον πόθο. Γιατί μόνο έτσι ο αργεντίνικος χορός του έρωτα, το τάνγκο, ξέρει να εκφράζεται. Τάνγκο και μόνο προτείνει η μουσικοχορευτική παράσταση, "Τάνγκο Αζούλ" (Tango Azul), που παρουσιάζεται στις 18 Ιουλίου, στο θέατρο Λυκαβηττού. Κυρίαρχα στοιχεία στο σόου είναι η διαρκής πάλη των φύλων που αναζητούν και βρίσκουν τη σύγκρουση και την αρμονία, τον χωρισμό και την επανένωση.

Εξι χορευτές και μία ερμηνεύτρια αναλαμβάνουν μέσα από τις χορευτικές τους κινήσεις αλλά και μέσα από τους ερωτικούς στίχους των τραγουδιών, να μας μυήσουν στο απόλυτο πάθος ενός ανεκπλήρωτου έρωτα, στον πόνο εκείνου που χάνει ό,τι ποθεί.

Η ιστορία
Το "Τάνγκο Αζούλ" είναι ένα σόου με θεατρική βάση. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Μπουένος Αϊρες κοντά στην αλλαγή του αιώνα. Σε μια μιλόνγκα οι μουσικοί, οι χορευτές και μια τραγουδίστρια συναντιούνται και βιώνουν μεταξύ τους μια σύντομη αναδρομή της ζωής τους μέσα από επεισόδια με διάφορους χαρακτήρες.

Η τραγουδίστρια -που είναι και η ιδιοκτήτρια της μιλόνγκα- τραγουδάει ή αφηγείται αυτά τα επεισόδια. Το σόου αγγίζει ξανά και ξανά τις προσωπικές εμπειρίες αυτών των ανθρώπων μέσα από μικρές ιστορίες που μπορεί να έχουν συμβεί στο παρελθόν ή να συμβαίνουν στο παρόν.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στον χρόνο, οι χαρακτήρες βιώνουν όλες τις φάσεις του ανθρώπινου συναισθήματος και μετά βρίσκονται να έχουν μεταφερθεί στο εδώ και τώρα της μιλόνγκα.

Το "Τάνγκο Αζούλ" ερευνά αυτή την ιστορία παρουσιάζοντας σχετικές σκηνές από τα μπαρ, τα οποία παρείχαν όλο το "γόνιμο έδαφος" για την ανάπτυξη του τάνγκο.(Σημειώνουμε ότι θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο από την οδό Σαρανταπήχου για τη μεταφορά προς το θέατρο Λυκαβηττού).

Θεατές-χορευτές

Αν νομίζετε όμως ότι η βραδιά, με την ολοκλήρωση της μουσικοχορευτικής παράστασης, έφθασε στο τέλος της, γελαστήκατε! Γιατί τώρα είναι η δική σας σειρά να γίνετε οι πρωταγωνιστές της ιστορίας δοκιμάζοντας τις χορευτικές επιδόσεις σας στο Tango Argentino. Μετά το τέλος του "Τάνγκο Αζούλ" η σκηνή έκτασης 80τ.μ. και το γνωστό κοίλο του Λυκαβηττού θα υποδεχθούν όσους επιθυμούν να χορέψουν. Αυτό που χρειάζεστε είναι το μεσογειακό σας ταμπεραμέντο, τα ειδικά παπούτσια (για τους λάτρεις του είδους) και την επιθυμία για τάνγκο. Η βραδιά υπόσχεται μια μελωδική διαδρομή από τη χρυσή εποχή του τάνγκο μέχρι και τους ήχους του σήμερα, με την επιμέλεια του Θοδωρή Γεωργεδάκη στο dj σετ.
Πηγή: ethnos.gr