current views are: 12

28 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση11:55

Πάτρα: Με μεγάλη επιτυχία η τελετή λήξης των χορευτικών της «Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών Αγία Λαύρα»

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Θεατράκι της Mαρίνας της Πάτρας η υπέροχη τελετή λήξης των χορευτικών τμημάτων της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών “Αγία Λαύρα”.

Δημοσίευση 11:55’

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Θεατράκι της Mαρίνας της Πάτρας η υπέροχη τελετή λήξης των χορευτικών τμημάτων της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών “Αγία Λαύρα”.

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Θεατράκι της Mαρίνας της Πάτρας η υπέροχη τελετή λήξης των χορευτικών τμημάτων της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας “Αγία Λαύρα”.

Στο κατάμεστο από θεατές θέατρο πήραν μέρος στα χορευτικά και στα δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν, πάνω από εκατό μέλη της Στέγης, καθώς επίσης και ο λαογραφικός σύλλογος “Τα Τζουμέρκα”.

Το ενδιαφέρον του κόσμου παρέμεινε αμείωτο μέχρι το τέλος, και μετά την παράσταση χορευτές και κοινό έγιναν ένα και χόρεψαν όλοι μαζί.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας “Αγία Λαύρα” κ. Παναγιώτης Φραντζής έδωσε το στίγμα της μεγάλης προσπάθειας της κοινότητας, έκανε πλούσιο απολογισμό δράσεων της Στέγης και τέλος παρότρινε νέους και νέες να μην ξεχνούν τα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας.

Παραδόσεις δεμένες με τις διαφορετικές «φυλές» και κουλτούρες του τόπου, που σαγηνεύουν με το βαθύτερο νόημά τους την οικονομία και το τελετουργικό τους. Συνήθειες δεμένες άρρηκτα με τόπους, κοινότητες, αλλά και γιορτές. Η Στέγη θα σας βοηθήσει ν’ ανακαλύψετε τις παραδόσεις στην Ελλάδα, τις ρίζες της, αυτές που της δίνουν τον πιο ξεχωριστό της χαρακτήρα. Γνωρίστε τα ελληνικά ήθη και έθιμα και τις τοπικές παραδόσεις: από την Κρήτη έως τη Μακεδονία και από το Αιγαίο έως το Ιόνιο. Ο πλούτος, η ποικιλομορφία και η «πολυχρωμία» των εθίμων και των παραδόσεων στην Ελλάδα θα σας συγκλονίσει!

Την Στέγη τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος της Πάτρας κ.Κώστας Πελετίδης, ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Κώστας Καρπέτας, ο εκπρόσωπος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Ειρηναίος, ο πρόεδρος του οικονομικού επιμελητηρίου Πάτρας κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης, οι πολιτευτές Αχαίας κ.Ασημίνα Ζανιά και κ. Έλενα Κονιδάρη, η τέως περιφερειακός σύμβουλος κ.Γεωργία Ντάτσικα, ο πρόεδρος Αιτωλοακαρνάνων κ, Γιάννης Πορφύρης,ο συντονιστής των Patrinistas κ.Σπύρος Χρονόπουλος, η διευθύντρια νοσηλευτικής του ΠΓΝΠ κ Παρασκευή Φιλντισένιου και τέλος εκπρόσωποι του συλλόγου Άνω Σουδενείκων.

 

 


σχετικα αρθρα