Για έκτη συνεχή χρονιά, θα δοθεί μια πρωτότυπη συναυλία, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Οι Φίλοι της Τήνου» και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου - Εξωμβούργου. Το πιανιστικό σύνολο Some handsome hands, αποτελούμενο από τρεις γυναίκες πιανίστριες από την Γερμανία, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα για 6 χέρια σε ένα πιάνο. Ανάμεσα σε άλλα, θα ερμηνεύσουν τον Κύκνο του Saint-Saens, την Εισαγωγή από τους Γάμους του Φίγκαρο του Μότσαρτ και από τον Κουρέα της Σεβίλλης του Ροσσίνι τη Ρομάντζα του Ραχμάνινωφ, την Tritsch-Tratsch-Polka του Στράους αλλά και δύο έργα γραμμένα αποκλειστικά για το σύνολο, το AXA Suite, τίτλος που αναφέρεται στα αρχικά των ονομάτων του τρίο, του Μάνφρεντ Σμίντ και το Rag me baby one more time (medley von Scott Joplin) του Γιάννη Αντωνόπουλου.

Γκεστ στη συναυλία θα είναι ο κορυφαίος βιολονίστας της Όπερας του Βερολίνου, Ικι Οπιτζ, ο οποίος θα παίξει με το πιανιστικό τρίο, δυο διασκευές του Μάνφρεντ Σμιντ μία πάνω στο έργο του Μασενέ “Meditation from Thais” και μία πάνω στο έργο του Ρίμσκι -Κορσάκωφ “Flight of the bumble bee”, το γνωστό «πέταγμα της μέλισσας»...

Το τρίο «Some Handsome Hands» ιδρύθηκε το 2004 από τις πιανίστριες Ανν Σαλί, Αλίνα Προνίνα και Ξένια Κουρκουμελή. Από την ίδρυσή του ως σήμερα έχει δώσει πολλές συναυλίες, σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ηνωμένα Εμιράτα, έχει κερδίσει το Α΄ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου στην πόλη Marktoberdorf της Γερμανίας και Υποτροφία του Ιδρύματος Doms της πόλης της Βασιλείας στην Ελβετία.