Δέκα χορευτές βρίσκονται επί σκηνής. Eτερόκλιτα στιγμιότυπα από πλήθη που εξεγείρονται, ροκ συναυλίες, δημαγωγοί σε παροξυσμό, ζευγάρια που αγαπιούνται, αιχμάλωτοι σε απόγνωση. Ο Ισραηλινός Χόφες Σέχτερ ρίχνει την αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Καλαμάτας με το "Political Mother"( Πολιτική Μητέρα), την Πέμπτη 21 Ιουλίου. Ο Σέχτερ χαρτογραφεί μηχανισμούς εξουσίας και ελέγχου, εκδηλώσεις υποταγής και αντίστασης, αντιδράσεις βίας και αλληλεγγύης. Το δυναμικό σάουντρακ που υπογράφει ο ίδιος, ερμηνεύεται από ένα ροκ συγκρότημα και μια στρατιωτική μπάντα επί σκηνής.

Συνεπαρμένοι από την καταιγιστική κίνηση και κατακλυσμένοι από την ένταση και το ρυθμό της «επικής» μουσικής, οι θεατές μεταφέρονται στον κρατήρα της ανθρώπινης συνύπαρξης, γεμάτης αντιφάσεις. Αναπόφευκτα καλείται ο θεατής να συλλογιστεί πώς ο άνθρωπος βιώνει την πολιτική.

Ο Ισραηλινός Χόφες Σέχτερ, το "τρομερό παιδί" της βρετανικής σκηνής του χορού, δηλώνει ότι «καταπιάστηκε με το χορό εξαιτίας της μουσικής».

Χορογραφεί για πρώτη φορά το 2003 στην Αγγλία, όπου εδρεύει, και έκτοτε τον εγκωμιάζουν κοινό και κριτική, τον συνοδεύουν συνεχώς βραβεία, και εκείνος περιοδεύει στον κόσμο.

Στις "αποσκευές" του έχει σπουδές μουσικής στη Σχολή Αγκοστίνι στο Παρίσι, σπουδές χορού στην Ακαδημία Χορού και Μουσικής της Ιερουσαλήμ, και συμμετοχή ως χορευτής στην Ομάδα Χορού Batsheva (Ισραήλ).