Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το Μουσείο Φαναρίου, που αναμένεται να αποτελέσει το "στολίδι" της έδρας της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης του Καλλικρατικού Δήμου Μουζακίου και ταυτόχρονα πόλο έλξης για τουρίστες και επισκέπτες.
Το Μουσείο φιλοξενείται σ' ένα πετρόχτιστο κτίριο του Δήμου, ενώ δίπλα του βρίσκεται και ένα παραδοσιακό καμίνι. Η συγκέντρωση των εκθεμάτων, αλλά και η διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου προχωρά με γοργά βήματα.

Το Μουσείο ως δομή, μετά την ολοκλήρωσή του θα ενταχθεί στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μουζακίου και για τη λειτουργία του θα συγκροτηθεί επιτροπή διοίκησης, που θα αποτελείται από εκπρόσωπο του Δήμου Μουζακίου, εκπρόσωπο του Νομικού Προσώπου, εκπρόσωπο του Συλλόγου Φαναρίου, εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου και έναν δημότη.

"Ευελπιστούμε το συντομότερο δυνατό να παραδώσουμε σε χρήση και λειτουργία το Μουσείο Φαναρίου, που θα αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μας και σημείο αναφοράς του πολιτισμού και της λαογραφίας του Δήμου μας", δήλωσε  ο δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός.

Το Μουσείο είναι μια από τις πολλές δράσεις που έχει στα σκαριά ο δήμαρχος του Καλλικρατικού δήμου Μουζακίου για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής. Έχοντας εργαστεί για δέκα και πλέον χρόνια ως δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο, στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και ανταποκριτής πολλών αθηναϊκών εφημερίδων, ο Γιώργος Κωτσός αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά προκειμένου να προσφέρει στον τόπο του.

Η αυτοδιοικητική του πορεία ξεκινά το 1994, όταν εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος, ενώ το 1998 εκλέγεται δήμαρχος Αργιθέας. Το 2002 εκλέγεται δήμαρχος Μουζακίου, όπως επίσης και στις εκλογές του 2006, ενώ το 2007 εκλέγεται πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Καρδίτσας.

Όπως μας λέει, άφησε την πρώτη του μεγάλη αγάπη, τη δημοσιογραφία, για τη δεύτερη και μόνιμη τα τελευταία χρόνια, αυτή της ενασχόλησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια αγάπη που, όπως παραδέχεται, μπορεί να έχει μεγάλες ευθύνες και υποχρεώσεις, δεν έχει ωστόσο το καθημερινό άγχος της δημοσιογραφίας.

Μιλώντας για τις κύριες προτεραιότητες του Δήμου του οποίου ηγείται, τονίζει πως βασικός στόχος είναι η στήριξη του αγροτικού τομέα και των αγροτών, γι' αυτό και θεσπίστηκε και η Αντιδημαρχία Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης.

"Σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝΚΑ) και το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου προχωρούμε σε συναντήσεις και ενημερώσεις στα δημοτικά μας διαμερίσματα με στόχο την ενημέρωση των αγροτών μας για τα νέα δεδομένα και την υποστήριξή τους σ' όποια πρωτοβουλία θέλουν να αναλάβουν", εξηγεί ο κ. Κωτσός.

"Η δημιουργία Οργάνωσης Παραγωγών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου αποτελεί στοίχημα για όλους μας και ευελπιστούμε ότι το εγχείρημα αυτό θα τελεσφορήσει", συμπληρώνει και υπόσχεται πως η υποστήριξη του Δήμου προς τον αγροτικό κόσμο θα είναι συνεχής.

Το γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης είναι ανοικτό για όλους, ενώ ανάλογες προσπάθειες θα γίνουν και σε άλλους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, σημειώνει ο κ. Κωτσός.

Επίσης, βαρύτητα θα δοθεί και στον κτηνοτροφικό τομέα και ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους του Δήμου Μουζακίου.

Σε μια προσπάθεια εμπέδωσης στους πολίτες του αισθήματος της συμμετοχής στα δημοτικά δρώμενα και της δυνατότητας πρόσβασής τους στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων για το Δήμο, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να είναι παρούσα σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Μουζακίου και στο πλαίσιο αυτό συνεδριάζει και στις έδρες των πρώην Δήμων Παμίσου και Ιθώμης.