Από 21 έως και 25 Σεπτεμβρίου Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, Μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ενώνουν για δεύτερη χρονιά τις δυνάμεις τους και υλοποιούν δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά, στον πολυχώρο ''Τεχνόπολις'' του Δήμου Αθηναίων. To πρόγραμμα φέρει τον τίτλο '' Μικρόπολις'' και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 έως 13 ετών, τους "Μικροπολίτες".

Η "Μικρόπολις" έχει στόχο να εκπαιδεύσει τα παιδιά, ως ενεργούς πολίτες του αύριο και να τα ευαισθητοποιήσει για θέματα περιβαλλοντικά και κοινωνικά.

Στο "Εργοστάσιο πολιτισμού" με τις ειδικά διαμορφωμένες γειτονιές, η μουσική και το θέατρο ''αποκαλύπτουν'' θεματικές ενότητες όπως, η υγιεινή διατροφή, το διαδίκτυο, οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια, η περιβαλλοντική διαχείριση του σπιτιού, τα ελληνικά αρωματικά φυτά, ο χορός το παιχνίδι του θησαυρού και ο αθλητισμός, τα δάση και τα σπάνια άγρια ζώα.

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας των προγραμμάτων έχουν ως εξής:

    * 21, 22 & 23 Σεπτεμβρίου: 09.00 - 14.00 (Μόνο για σχολεία: προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής).

    * Σαββατοκύριακο 24 & 25 Σεπτεμβρίου: 10.00 - 20.00 (Κοινό: παιδιά και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί).

Η "Μικρόπολις", διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων