Με στόχο την ανάδειξη της κυπριακής τέχνης και του πολιτισμού σε ταξιδιώτες, που χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, η διαχειρίστρια εταιρεία Hermes Airports φιλοξενεί στα δύο αεροδρόμια του νησιού εκθέσεις γνωστών ντόπιων ζωγράφων. Αυτή την περίοδο και έως το τέλος Αυγούστου στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Αντρέα Μακαρίου. Έχει στηθεί σε ειδικό χώρο της αίθουσας ελέγχου επιβίβασης και ζύγισης αποσκευών (check-in), στο επίπεδο των αναχωρήσεων. Ο χώρος, που έχει επιλεχθεί είναι προσβάσιμος στο κοινό, είτε ταξιδεύει, είτε όχι.

Η τέχνη του Αντρέα Μακαρίου εκπέμπει έντονο δυναμισμό και παραστατικότητα, ενώ οι μυθικές του φιγούρες σχηματίζουν ένα εικαστικό αμάλγαμα, που θυμίζει διήγημα. Η ζωγραφική του χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα και επιβλητικές πινελιές, που αποτυπώνουν τον ψυχισμό και τον εσωτερικό κόσμο του ζωγράφου.

Στόχος της Hermes Airports, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «είναι η ανάδειξη της κυπριακής τέχνης και του πολιτισμού σε εκατομμύρια ταξιδιώτες και επισκέπτες, ενώ παράλληλα επιδιώκεται η δημιουργία μίας νέας αίσθησης και αντίληψης του χώρου των αεροδρομίων της Κύπρου».