Τριήμερο Φεστιβάλ πολιτισμού, ξεκινάει σήμερα στα παράλια του Νομού Λάρισας, υπό τον γενικό τίτλο «Με Θέα στο Αιγαίο» και διοργανωτή φορέα την Αντιπεριφέρεια Λάρισας σε συνεργασία με τους Δήμους Τεμπών και Αγιάς. Ως κορυφαίες εκδηλώσεις του φεστιβάλ αναδεικνύονται η συναυλία σήμερα, της καταξιωμένης καλλιτέχνιδας Φωτεινής Δάρρα στον Αγιόκαμπο και το πρωτάθλημα Beach Soccer, με τη συμμετοχή της Διεθνούς Ομάδας Επίλεκτων, ενώ όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Το τριήμερο «Με θέα στο Αιγαίο» έχει καταστεί θεσμός τα τελευταία χρόνια στο νομό Λάρισας και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για ανάπτυξη και προβολή των παραλίων.

Με σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, περιβαλλοντικές δράσεις και άλλα δρώμενα που θα λάβουν εξελιχθούν στα παράλια της Λάρισας από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, προσδοκάται να υπάρξει αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Όπως έχει δηλώσει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στόχος είναι καθ΄ όλο το τριήμερο τα παράλια της Λάρισας να αποτελέσουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους δράσεις δίνουν προστιθέμενη αξία στα παράλιά μας, τονίζει ο περιφερειάρχης.

Στις προθέσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, εξάλλου, είναι η αναβάθμιση των εκδηλώσεων από την επόμενη χρονιά, με πλουσιότερο πρόγραμμα και μεγαλύτερη διάρκεια, με γνώμονα πάντα την περαιτέρω αναβάθμιση των παραλίων.