Όσοι στο νησί των Φαιάκων κάνουν τον απογευματινό περίπατό τους στον όρμο της Γαρίτσας, νότια της πόλης, όπου βρισκόταν το πολεμικό λιμάνι του μυθικού βασιλιά Αλκίνοου, θα εκπλαγούν ευχάριστα φτάνοντας στον Ανεμόμυλο, το πιο γραφικό προάστιο της πόλης. Στον ανακατασκευασμένο το 1998, ιστορικό ανεμόμυλο, που δέσποζε στην περιοχή από τον 15ο αιώνα, τους περιμένει μια έκθεση ζωγραφικής δύο εκ των πρωταγωνιστών της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης.

Ο Κώστας Γραμμένος και ο Κώστας Μικάλεφ παρουσιάζουν δημιουργίες τους στον εκθεσιακό χώρο που έχει φτιαχτεί μέσα στον ανεμόμυλο.

«Την Κέρκυρά μας, την παλιά και την καινούργια, απεικονίζουν τα έργα μας», αναφέρουν. Αμφότεροι έχουν παρουσιάσει δείγματα της αγάπης τους για τη ζωγραφική σε περισσότερες από τριάντα ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Κέρκυρα, σε άλλες ελληνικές πόλεις και τη Γερμανία.

Ανάμεσα στα 32 έργα που παρουσιάζουν, ξεχωρίζουν θαλασσογραφίες και οικισμοί.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 15 Αυγούστου, οπότε οι Κώστας Γραμμένος και Κώστας Μικάλεφ θα παραδώσουν τη σκυτάλη στη Μαρίλη Βλάχου κι άλλους φίλους-μέλη της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης και της ζωγραφικής.