Ξεχάστε τον Πίτερ Πάρκερ, που εδώ που τα λέμε ήταν ιδιαίτερα γλυκούλης, χάρη στον Τόμπι Μαγκουάιαρ, που τον υποδύθηκε στη μεγάλη οθόνη. Ο Spider-Man, μετά το «θάνατό» του, απέκτησε νέα ταυτότητα, εννοείται πάντα κρυφή. Δεν είναι πια λευκός ο τύπος που φοράει μια στολή και αποκτά τη δύναμη και τις ικανότητες μιας σούπερ αράχνης. Είναι μισός μαύρος μισός Λατίνος. Το όνομα αυτού, Μάιλς Μοράλες.

Η Μάρβελ ανακοίνωσε τη φυλετική εξέλιξη στο διαμάντι του στέμματός της με κάθε επισημότητα. Και χθες οι φαν του Spider-Man πήραν στα χέρια τους το τέταρτο και τελευταίο τεύχος της σειράς «Ultimate Comics Fallout» με τον Μοράλες στο τιμόνι.

Ο άνθρωπος-αράχνη είναι αλήθεια ότι χρειαζόταν επειγόντως ανανέωση. Δεν έφτανε, φυσικά, το να χρίσεις συμπρωταγωνιστή, έστω και για μόνο ένα επεισόδιο, τον προέδρο Ομπάμα, όπως έγινε το 2009. Χρειαζόταν κάτι πιο δραστικό. Ο Μπράιαν Μάικλ Μπέντις, συγγραφέας της σειράς «Ultimate Comics Fallout», αφού «σκότωσε» τον Πάρκερ στο τεύχος 160, έπιασε δουλειά. Οπως λέει σε συνέντευξή του στους «Νιου Γιορκ Τάιμς», οφείλει μέρος της ιδέας του σ' ένα μαύρο φίλο του. Του εξομολογήθηκε ότι όταν ήταν μικρός, ο Spider-Man ήταν ο μόνος σουπερήρωας που τα άλλα παιδιά τού επέτρεπαν να υποδύεται στα παιχνίδια τους. «Δεν μπορείς να δεις το χρώμα του, όταν φοράει το κοστούμι του μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε», του είπε.

Επαιξε, φυσικά, ρόλο και το γενικό κλίμα. Ο Μπράιαν Μάικλ Μπέντις ήθελε «κάτι καινούργιο να μάθουμε και να δούμε» από τη νέα μυστική ταυτότητα του Spider Man. Η πεποίθησή του ότι έπρεπε να ανήκει σε φυλετική μειονότητα εδραιώθηκε όταν είδε μια ιντερνετική καμπάνια του 28χρονου μαύρου ηθοποιού, ράπερ και συγγραφέα Ντόναλντ Γκλόβερ (καμιά συγγένεια με τον Ντάνι), διάσημου χάρη στη σειρά Community του NBC, στην οποία, μισοσοβαρά-μισοαστεία, έθετε υποψηφιότητα για το ρόλο του Spider Man στην επόμενη ταινία.

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής του "Community". Αρχισα, λοιπόν, να σκέφτομαι: γιατί να μην είναι αυτός ο επόμενος Πίτερ Πάρκερ; Θα ήταν σπουδαίος. Και τότε συνειδητοποίησα ότι ήδη είχα τη μισή ιδέα στο κεφάλι μου, ότι πήγαινα προς τη σωστή κατεύθυνση», διηγείται ο Μπράιαν Μάικλ Μπέντις στους «ΝΥΤ».

Στο πρόγραμμα είναι και αλλαγές στο κλασικό κοστούμι του ανθρώπου-αράχνη. Μια νέα σειρά, η «Ultimate Comics Spider- Man», που θα λανσαριστεί τον Σεπτέμβριο, θα αποκαλύψει την προσωπικότητα του Μάιλς Μοράλες σε όλο της το μεγαλείο.

Πηγή: enet.gr
TAGS