Συναυλία, στην οποία θα εμφανιστούν μεγάλα ονόματα της κρητικής μουσικής, διοργανώνει την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 21.00, στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου η Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ιστορία του συλλόγου και φέτος θα πάρει τη θέση του καθιερωμένου ετησίου Συνεδρίου Κρητών Σπουδαστών.

Η είσοδος θα είναι 12 ευρώ και τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για την ανακαίνιση του στεκιού της Ένωσης, που βρίσκεται στην οδό Ιπποκράτους και Αραχώβης 4, στην Αθήνα.

Η συναυλία θα πλαισιωθεί από μικρές ομιλίες και οπτικοαουστικό υλικό, που θα «ταξιδέψουν» τους παρεβρισκόμενους στην ιστορία και το έργο του συλλόγου.

Το μουσικό ταξίδι θα αναλάβουν μερικοί από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής, έχουν συμμετάσχει και παλαιότερα σε εκδηλώσεις και συμμετέχουν αφιλοκερδώς, ενστερνιζόμενοι την προσπάθεια Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής.

Θα εμφανιστούν οι Γιαννεδάκης Γιώργης, Ross Daly, Κέλυ Θωμά, Γιώργης Ξυλούρης, Καρμπαδάκης Πέτρος, Κατράκης Γιώργος, Κατράκης Φώτης, Κλωστράκης Γιώργος, Μανωλάκης Γιώργης, Μαρεντάκης Νίκος, Μαρτσάκης Αντώνης, Πατεράκης Ιάκωβος, Παπατζανής Γιάννης, Πετράκης Στέλιος, Σγουρός Δημήτρης, Σιδερής Δημήτρης, Σταυρακάκης Αντώνης, Σταυρακάκης Βασίλης, Σταυρακάκης Μιχάλης, Σπυριδάκης Ζαχαρίας, Συκάκης Στέλιος.