Πλησιάζει η μέρα να «ανοίξει» τις πύλες του στην Αθήνα, το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με τίτλο «Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα», που οργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει τη Δευτέρα, 22 του μήνα. Η «πρεμιέρα» της διοργάνωσης θα γίνει στις 21.00 της 25ης Αυγούστου στον εξωτερικό χώρο του Καλλιμάρμαρου με την παράσταση «Προμηθέας» από το Θέατρο Δρόμου HELIX.

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις αρχαίου δράματος «Ηρακλής Μαινόμενος»» και «Σκηνοβάτες» από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και Σταμάτη Φασουλή αντίστοιχα, «Ειρήνη» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, «Πέρσες» σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, «Επτά επί Θήβας» σε σκηνοθεσία του Ανέστη Αζά και «Κρήτες» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ζαμπουλάκη. Ειδικά για τους «Κρήτες», σημειώνεται ότι θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα σωζόμενα αποσπάσματα της άγνωστης τραγωδίας του Ευριπίδη. Επιπλέον, θα δοθεί παράσταση με τίτλο «Δυτικά Βήματα. Στα βήματα της Ιεράς Οδού» από την Ομάδα Συν + Εργασία, ενώ θα γίνει και μία θεατρική διαδρομή-ξενάγηση «Ιερά οδός 2» σε σκηνοθεσία Ιωάννας Ρεμεδιάκη.

Επίσης, θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Τμήμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα οργανωθεί σεμινάριο υποκριτικής τεχνικής αρχαίας τραγωδίας και μεγάλη έκθεση προσωπείων του Θάνου Βόβολη, καθώς και συναυλία με την Αλίκη Καγιαλόγλου με τραγούδια Ελλήνων συνθετών ειδικά γραμμένων για παραστάσεις τραγωδίας και κωμωδίας.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με διήμερο συμπόσιο θεωρητικού προβληματισμού, που θα αφορά τη σχέση του σημερινού θεατή, αλλά και του σημερινού καλλιτέχνη, με το αρχαίο κείμενο και τον τραγικό μύθο, το οποίο θα διοργανωθεί με τη συνεργασία του Τμήματος Θεάτρου του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτο Θεάτρου.

Παράλληλα με τις κυρίως εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα υπάρχουν παραστάσεις από δραματικές σχολές, καθώς και παραστάσεις και happenings στους δρόμους της Αθήνας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο του Αττικού Άλσους, στο Πνευματικό Κέντρο, στον Πολυχώρο και στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων καθώς και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις στο Θέατρο του Αττικού Άλσους θα γίνεται από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, 10.00 - 17.00, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου (Ακαδημίας 50) και στην «Τεχνόπολις» του (Πειραιώς 100 - Γκάζι).

Επίσης, πώληση και προπώληση θα γίνεται στο Θέατρο του Αττικού Άλσους μόνον τις ημέρες που θα υπάρχουν παραστάσεις, 18.30 - 21.00.

Δεν θα γίνεται προπώληση από την «Τεχνόπολις» για τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου («Σκηνοβάτες»29/8 & «Ηρακλής Μαινόμενος» 9/9), της Θεατρικής Διαδρομής («Ειρήνη» 3/9), καθώς και για την παράσταση με κείμενα και χορικά της Αλ. Καγιαλόγλου (7/9).