Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος, ενώνουν τις φωνές και τις μουσικές τους και εμφανίζονται απόψε το βράδυ, στο Φεστιβάλ Τήνου, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας, μαζί με τους συνεργάτες τους, τον Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά), την Άννα Λινάρδου (τραγούδι) και τον Θοδωρή Οικονόμου (πιάνο).
Οι δύο καλλιτέχνες συναντιούνται ξανά, πιο ώριμοι και φέτος το καλοκαίρι, με περισσότερες επιτυχίες και τραγούδια, μιας και αισθάνονται ότι έχουν ακόμα πολλά να πούνε στο κοινό που τους αγαπάει και τους αγκαλιάζει σε κάθε τους εμφάνιση.

Ο Θάνος Μικρούτσικος κουβαλώντας ως προέκταση πια του χεριού του το πιάνο και τους εκπληκτικούς αυτοσχεδιασμούς του, συνομιλεί με τον μεγαλύτερο παραμυθά της ελληνικής μουσικής σκηνής τον τραγουδοποιό, Χρήστο Θηβαίο. Και οι δύο μαζί στήνουν μία παράσταση που συγκινεί, μαγεύει και ταξιδεύει το κοινό.

Στην παράστασή τους συμβάλλουν καθοριστικά, ο Θύμιος Παπαδόπουλος, που παίζει με εξαιρετική δεξιοτεχνία δεκάδες πνευστά, ο Θοδωρής Οικονόμου, ένας από τους σπουδαιότερους πιανίστες της νεότερης γενιάς και η Άννα Λινάρδου, μία νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια, που με την ιδιαίτερη φωνή της, αποδίδει με ευαισθησία αγαπημένα τραγούδια.

Για το πρόγραμμα έχουν επιλεγεί μουσικές και τραγούδια που η αγάπη του κόσμου έχει καταστήσει διαχρονικά, επιτυχίες του Χρήστου Θηβαίου, αλλά και κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου που έχουν να ακουστούν καιρό, όπως και δουλειές άλλων συνθετών και τραγουδοποιών, που ο Θάνος και ο Χρήστος εκτιμούν ιδιαίτερα και φυσικά από την παράσταση δεν θα μπορούσαν να λείψουν αποσπάσματα από το Σταυρό του Νότου, τη δουλειά του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στο Νίκο Καββαδία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή αλλά και πολλά άλλα.

Γενική είσοδος 15 ευρώ.