Ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα υπόσχονται σε όσους βρεθούν μεθαύριο, Σάββατο 20 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, στην Καβάλα, η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.
Τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι δυο δημοφιλείς καλλιτέχνες είναι βασισμένα στην ποίηση του κορυφαίου ποιητή και στιχουργού Νίκου Γκάτσου, που ενέπνευσε ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες- Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο- αλλά και πολλούς από τη νεότερη γενιά που ακολούθησαν το παράδειγμά τους, να "γεννήσουν" δηλαδή τραγούδια που επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη της έντεχνης ελληνικής μεταπολεμικής μουσικής.

Το πρόγραμμα της συναυλίας τους- "ένας χαιρετισμός στο δάσκαλο κι ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους του", όπως σημειώνει η μεγάλη μας ερμηνεύτρια- περιλαμβάνει κομμάτια από περίφημους Κύκλους τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Αλκίνοου Ιωαννίδη, χαρακτηριστικά του ποιητικού μεγαλείου του Γκάτσου.

Ανάμεσα στους στίχους του, που γράφτηκαν κυρίως πάνω στις μελωδίες, περιλαμβάνονται κι εκείνοι που αναδύθηκαν από έργα του παγκόσμιου δραματολογίου (Λεωφορείον ο Πόθος του Τ. Ουίλιαμς και Ματωμένος Γάμος του Φ. Γ. Λόρκα) αλλά και της διεθνούς κινηματογραφίας (Αμέρικα-Αμέρικα του Ελία Καζάν ή Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη).

 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, επίσης, το αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, που έχει ετοιμάσει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και θα το ερμηνεύσουν μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη.