Το «Θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον», του αγαπημένου ήρωα των παιδιών, ανεβαίνει στο Ρέθυμνο για να βρεθεί κοντά στους μικρούς του φίλους.

Ο Νιλς με το λευκό του χήνο, τον Μάρτιν, οι αγριόχηνες με τη σοφή Άκα στον αέρα, σαν τους πρώτους πιλότους, η παμπόνηρη αλεπού με τα καμώματά της και ένα πλήθος ζώων και ανθρώπων που συνάντησε ο Νιλς στο θαυμαστό του ταξίδι δίνουν ραντεβού αύριο Παρασκευή 19 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο θέατρο «Ερωφίλη» στο Φρούριο Φορτέτζα.

Οι «Μαγικές Σβούρες» και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης διασκεύασαν και παρουσιάζουν και στο Ρέθυμνο το αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας, που έγραψε η Σουηδή συγγραφέας Σέλμα Λάγκερλεφ, βραβευμένη με Νόμπελ.

Πρόκειται για οικολογικό παραμύθι, που γίνεται παράσταση γεμάτη ονειρεμένες εικόνες. Η μουσική της παράστασης, Σκανδιναβών συνθετών, όπως ο Grieg ο Sibelious, o Gade, αλλά και φολκλορικά τραγούδια μοναδικού λυρισμού συνθέτουν το μουσικό χαλί του ταξιδιού του Νιλς.

Ο Νιλς Χόλγκερσον, ένα άτακτο παιδί, μεταμορφώνεται σε νάνο από ένα ξωτικό και μαζί με τον άσπρο του χήνο ακολουθεί ένα σμήνος από αγριόχηνες, ταξιδεύει διασχίζοντας βουνά και θάλασσες, χιονισμένα όρη και πεδιάδες, λίμνες, δάση και ποτάμια. Ένα πραγματικά θαυμαστό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες που του έμαθε πολλά αλλάζοντάς του τον κακότροπο χαρακτήρα. Του αποκάλυψε ταυτόχρονα μυστικά της φύσης, αλλά και θρύλους μαγικούς.

Η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ έγραψε αυτό το μυθιστόρημα στις αρχές του 20ού αι. που χρησιμοποιήθηκε ως αναγνωστικό στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα έργο γεμάτο ποίηση και ομορφιά που σφίζει από αγάπη για τη ζωή, χιούμορ και συγκίνηση.

Η ομάδα «Μαγικές Σβούρες» είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους και η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη της σουηδικής πρεσβείας στην Ελλάδα.