Δραστήρια όσο ποτέ, δουλεύει πάνω στην κινηματογραφική μεταφορά του best seller βιβλίου της  «Just Kids», το οποίο το 2010 κέρδισε την πρώτη θέση στα αμερικανικά βραβεία λογοτεχνίας.
Μπορεί να πλησιάζει το 65ο έτος της ηλικίας της, η Πάτι Σμιθ ωστόσο παραμένει δραστήρια όσο ποτέ. Σε συνεργασία λοιπόν με τον γνωστό σεναριογράφο Τζον Λόγκαν («Ο Μονομάχος», «Aviator», «Ο Τελευταίος Σαμουράι»), η ακούραστη καλλιτέχνιδα ετοιμάζεται για τo σεναριακό της ντεμπούτο στη μεγάλη οθόνη. Οι δυο τους δουλεύουν πάνω στην κινηματογραφική μεταφορά του best seller βιβλίου της Σμιθ, «Just Kids», το οποίο το 2010 ενθουσίασε κοινό και κριτικούς κερδίζοντας την πρώτη θέση στα αμερικανικά βραβεία λογοτεχνίας (την ίδια χρονιά μάλιστα ο Λόγκαν κέρδισε το βραβείο Tony για το θεατρικό έργο «Red»).

Το αυτοβιογραφικό αυτό έργο αποτελεί μια διαδρομή στη χρυσή εποχή της καλλιτεχνικής αναζήτησης των δεκαετιών του ’70 και του ’80 στη Νέα Υόρκη, έχοντας ως κεντρικό άξονα τη σχέση της με τον φωτογράφο Ρόμπερτ Μάπλθορπ. Μέσα από τη ματιά ενός μποέμ ερωτευμένου ζευγαριού, παρακολουθούμε τα πρώτα βήματα δύο μετέπειτα σπουδαίων καλλιτεχνών, στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν «τον εαυτό τους και τον κόσμο». Τα μελλοντικά σχέδια της -πάντα πολυάσχολης- πανκ ποιήτριας πάντως δε σταματούν στη μεγάλη οθόνη. Εκτός από την υπογραφή διαφόρων ποιητικών συλλογών και τη φημολογούμενη συνέχεια της βιογραφίας της, η Πάτι Σμιθ θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ακόμη μία μουσική συλλογή, με το «Outside Society» να περιλαμβάνει 18 από τα χαρακτηριστικότερα τραγούδια της πολυετούς καριέρας της. 


Πηγή: Tospirto.gr