Ο φωτογράφος και χρήστης του ιστοτόπου Vimeo, Γκρεγκ Κις «ανέβασε» λίγες μονάχα ημέρες πριν ένα μοναδικό βίντεο από τις Άλπεις το οποίο γύρισε ο ίδιος τον περασμένο Ιούνιο και τον Ιούλιο κάπου ανάμεσα στην περιοχή Ρήνος των Άλπεων στη Γαλλία και την Etat du Valais στην Ελβετία. Με μεγάλη προσοχή όπως δηλώνει ο Κις  κινηματογράφισε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στις Άλπεις. Μάλιστα χρειάστηκε να επισκεφθεί τα βουνά που βρίσκονται κοντά στο Ζερματ έως και τέσσερις φορές ώστε να αποτυπώσει στο φακό της κάμεράς του τα τοπία των βουνών καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κινηματογραφιστής Γκρεγκ Κις κοιμήθηκε σε υψόμετρο 3.000 μέτρων.

«Δεν είμαι ορειβάτης», δηλώνει, «αλλά από σήμερα θα σέβομαι περισσότερο όλους εκείνους που σκαρφαλώνουν στις κορυφές μερικών από των πιο διάσημων βουνών στον κόσμο».

Ο Γκρεγκ Κις ταξίδεψε επίσης έως το Σαμονί, τη γαλλική πόλη, το σημείο συνάντησης για όσους ετοιμάζονται να σκαρφαλώσουν στο Mont - Blanc, τη λευκή κορύφη και υψηλότερη των Άλπεων. « Ήξερα από τις φωτογραφίες του Art Wolfe, έναν από τους πιο αγαπημένους μου φωτογράφους τοπίων, ότι για να τραβήξεις το Μον Μπλανκ από τη Μπλανς Λακ  θα πρέπει να έχεις σύμμαχό σου τον καιρό. Δυστυχώς δεν ήμουν από τους τυχερούς. Έπρεπε να επικρατεί άπνοια, να είναι ο ουρανός καθαρός και την ημέρα αλλά και τη νύχτα»

Κινηματογραφούσα από τις 00:59 τα ξημερώματα. Ήξερα ότι τις καλές ημέρες κατά τις 3 το πρωί θα εμφανίζονταν οι ορειβάτες, περίπου 50, ακόμη και 100, έτοιμοι να σκαρφαλώσουν στο Mont Blanc. Αυτό που δεν γνώριζα είναι ότι μπορώ να τραβήξω και να φαίνονται ευκρινώς στην κάμερα οι σκιές τους και ο ρυθμός ανάβασης που ακολουθούσαν. Όταν τους είδα ένιωσα απίστευτα. Έβλεπα τον αγώνα τους ενώ μόλις είχα ξυπνήσει στα 2.300 υψόμετρο».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
Awesome alps από τον from Greg Kiss Photography on Vimeo.