Την 1η Έκθεση Κρητικού Βιβλίου οργανώνουν ο δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών του νομού, το Σύνδεσμο Λογοτεχνών και το Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης με σκοπό την προώθηση, ενίσχυση και ανάδειξη του κρητικού βιβλίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται μπροστά από τη Λότζια, από σήμερα έως τις 3 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και συμμετέχουν 15 βιβλιοπωλεία-εκδοτικοί οίκοι της Κρήτης με χιλιάδες τίτλους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί, μετά τις εκδηλώσεις για την 25η Αυγούστου. Βαρύτητα δίνεται στις σχετικές με την Κρήτη εκδόσεις και στα βιβλία (πεζογραφία, ποίηση, λαογραφία, ιστορία, παιδικά, ταξιδιωτικά κ.ά.) που έχουν γραφτεί από Κρήτες συγγραφείς ή αναφέρονται στην Κρήτη. Σ’ αυτά θα περιλαμβάνονται τόσο οι παλιές όσο και οι νέες εκδόσεις.

Η Κρήτη έχει να επιδείξει πλήθος Κρητών συγγραφέων όπως οι Καζαντζάκης, Πρεβελάκης, Κονδυλάκης, Κορνάρος, Ελύτης, Ζέη, Αλεξίου, Σπανάκης, Σταυρινίδης, Φραγκούλης, Καρυστιάνη, Δούκα, Μανουσάκης, Δικταίος, αλλά και πολλούς νέους λογοτέχνες με πλούσια συγγραφική δραστηριότητα.

Καθοριστικός, επίσης, είναι και ο ρόλος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο χώρο των εκδόσεων με πολύ σημαντικά έργα.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο των βιβλιοπωλών και τους φορείς που συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της έκθεσης, καθώς και τον προϊστάμενο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δημήτρη Σάββα και τόνισε ότι σκοπός της έκθεσης είναι η προβολή και διάδοση του κρητικού βιβλίου ώστε αυτή να καταστεί τελικά θεσμός για την πόλη.