Ο κινηματογράφος αποτελεί ένα πρώτης τάξεως αντίδοτο στην κρίση. Γι΄ αυτό και οι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες πρεμιέρας conn-x», αποφάσισαν να προσφέρουν 1500 εισιτήρια δωρεάν σε ανέργους, για όλες τις προβολές της 17ης φετινής διοργάνωσης, από 14 έως 25 Σεπτεμβρίου.

Μοναδική προϋπόθεση οι δικαιούχοι να διαθέτουν κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ.

Τα εισιτήρια αυτά θα διανεμηθούν ως εξής:

- Εκατό δωρεάν διαπιστεύσεις που αντιστοιχούν σε πέντε δωρεάν εισιτήρια για ταινίες της αρεσκείας του δικαιούχου.

Αιτήσεις θα γίνονται στο γραφείο Τύπου του φεστιβάλ με την επίδειξη της - επικυρωμένης και εν ισχύ - κάρτας ανεργίας και της αστυνομικής ταυτότητας από την Τετάρτη 7, μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατάθεση μιας φωτογραφίας ταυτότητας. Οι πρώτοι εκατό που θα κάνουν την αίτηση θα είναι και αυτοί που θα λάβουν τη συγκεκριμένη διαπίστευση.

Για όσους δεν προλάβουν τις διαπιστεύσεις, το φεστιβάλ θα μοιράσει:

- 1000 ειδικές δωρεάν προσκλήσεις. Οι Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x θα διαθέτουν καθημερινά και για 10 ημέρες, 100 προσκλήσεις, οι οποίες θα εξασφαλίζουν στους δικαιούχους δωρεάν είσοδο. Οι προσκλήσεις (100 καθημερινά) θα διατίθενται από τις 14 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα, δωρεάν, από το Γραφείο Τύπου του φεστιβάλ. Εκτός αυτού, θα κυκλοφορήσουν κάρτες διαρκείας των 10 και 25 προβολών και φέτος, για δεύτερη χρονιά, θα διατεθούν και κάρτες των 20 προβολών, πάντα με την σταθερή έκπτωση της τάξης του 50% ανά προβολή.

Επιπλέον, για τρίτη συνεχή χρονιά, θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων και για τους πέντε κινηματογράφους του φεστιβάλ (Αττικόν Cinemax Class, Απόλλων Cinemax Class, Δαναός 1, Δαναός 2, Άστορ), δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να οργανώσουν ευκολότερα τους μαραθωνίους των προβολών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εισιτήριο θα παραμείνει στην ίδια τιμή με τις προηγούμενες χρονιές, δηλαδή έξι και το μειωμένο 4 ευρώ.

Το γραφείο τύπου του φεστιβάλ θα λειτουργεί στον 2ο όροφο του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24), καθημερινές από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.