Βέβαιος πως το Μουσείο της Μεσαράς θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του το 2013, εμφανίσθηκε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή και είδε το οικόπεδο στο οποίο θα εκτείνεται το Μουσείο σε κτίριο 3.000 τ.μ. «Είμαι σίγουρος πως το 2013 το Μουσείο της Μεσαράς θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει», είπε ο Παύλος Γερουλάνος, που αναφέρθηκε και στο θέμα της ανάπτυξης του αρχαιολογικού Πάρκου Μεσαράς, το οποίο προωθεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως τόνισε ο υπουργός, η κατασκευή του Μουσείου της Μεσαράς, όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να αναβαθμίσει όλη την περιοχή και να προσφέρει ανάπτυξη στην ενδοχώρα, ενώ το χαρακτήρισε στολίδι για τον τόπο. Όπως μάλιστα τόνισε, έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για την κατασκευή αυτού του σημαντικού αναπτυξιακού έργου, που αποτελεί επένδυση γύρω στα 12 εκατ. ευρώ.

Ο Παύλος Γερουλάνος επισκέφθηκε την περιοχή, συνοδευόμενος από τη γ.γ. του υπουργείου, Λίνα Μενδώνη, τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, τους βουλευτές, Μαρία Σκραφνάκη και Μανώλη Στρατάκη, τους δημάρχους Γόρτυνας, Νίκο Σχοιναράκη, και Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη, την προϊσταμένη της ΚΓ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αθανασία Κάντα, και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο υπουργός Πολιτισμού το απόγευμα επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου που αναμένεται να ανοίξει σταδιακά το καλοκαίρι του 2012 και είχε σειρά συναντήσεων.