Μια ακόμη πρωτότυπη θερινή προβολή, στην καρδιά της πρωτεύουσας, με βασικούς οικοδεσπότες τον Cayetano και τον Χάρολντ Λόιντ, διοργανώνει το διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, αύριο Τετάρτη στην πλατεία Αβησσυνίας (στις 21:30μ.μ.).

Το 1ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζει τις δωρεάν, καλοκαιρινές του δράσεις, με μια ξεχωριστή μουσικοκινηματογραφική βραδιά, όπου ο διεθνούς φήμης Έλληνας μουσικός Cayetano θα δώσει ρυθμό στα κλασσικά βωβά αριστουργήματα του Χάρολντ Λόιντ.

Τρία διαμάντια του ασπρόμαυρου, βωβού κινηματογράφου από το 1919 και το 1920 ξαναζωντανεύουν στη πιο πολυσύχναστη περιοχή του κέντρου, την πλατεία Αβησσυνίας. Εκεί, ο Cayetano κατά κόσμον Γιώργος Μπρατάνης, επιλέγει να ξετυλίξει τις μελωδίες του και να ντύσει με το δικό του ξεχωριστό μουσικό στυλ, τρεις σπάνιες μικρού μήκους ταινίες που άλλαξαν την ιστορία της κωμωδίας.

Τα «Ring Up The Curtain», «High And Dizzy» και «From Hand To Mouth», απόλυτα αντιπροσωπευτικά έργα, της πιο δημιουργικής περιόδου, του κορυφαίου κωμικού, «φορούν» τον ηλεκτρονικό μανδύα με τις ρομαντικές ατμόσφαιρες του Cayetano, ο οποίος μελετώντας το ρυθμό της μοναδικής κινηματογράφησης του Λόιντ, έγραψε πάνω τους ένα πρωτοποριακό σάουντρακ που θα παρουσιάσει ζωντανά αύριο.

Το 1ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στο πλαίσιο του Athens Every Week.

Η επόμενη δράση του είναι την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, όπου θα προβληθεί μια από τις πιο αντισυμβατικές κωμωδίες όλων των εποχών, το «The Lady Eve» του Πρέστον Στάρτζες.