Μια εγκατάσταση-περφόρμανς με τίτλο «Bijoux de kant, Recording actions» θα φιλοξενηθεί στο The Art Foundation στο Μοναστηράκι, τον Σεπτέμβριο. Η νεότευκτη μουσικο-εικαστική σύντηξη με το παράδοξο όνομα Bijoux de kant μάς συστήθηκε πέρυσι με δυο πρωτοποριακές παραστάσεις – «Χρώματα» και «Βέρθερος», αμφότερα εμπνευσμένα από την παρακαταθήκη του Γκαίτε– σε συμπαραγωγή με τη φιλοξενούσα Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Κι είχαν τότε προσκληθεί διάφοροι δημιουργοί από τον χώρο της φωτογραφίας, των εικαστικών, των πολυμέσων και της ποίησης να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, με σκοπό να αποτυπώσουν αργότερα με τη σειρά τους και μέσα από την τέχνη τους τις δικές τους σκέψεις και συναισθήματα που ανέκυψαν από τη θέαση αυτών των παραστάσεων.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να δούμε πού οδήγησε αυτή η ετεροχρονισμένη πολυσυλλεκτική συνεργασία μέσα από μια εγκατάσταση-περφόρμανς με τίτλο «Bijoux de kant, Recording actions» που θα φιλοξενηθεί στο The Art Foundation στο Μοναστηράκι.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τις προρηθείσες παραστάσεις της Στέγης, οι μετέχοντες καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν επίσης ως πηγή έμπνευσης κι εκκίνησης και ένα μουσικό σόου των Bijoux με τίτλο «Graveyard café band/ ALIVE», που επίσης είχε παρασταθεί προ μηνών.


* Στο TAF από 11 μέχρι 16 Σεπτεμβρίου. 


Πηγή: To spirto.net