Η σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική συναντά τη διαδραστική εικαστική έκφραση στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Reworks», που διοργανώνεται στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των 46ων «Δημητρίων». Στις συναυλίες, που θα παρουσιαστούν σε τέσσερις σκηνές στον πολυχώρο «Βίλκα», θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 60 καλλιτέχνες της ευρωπαϊκής και αμερικάνικης μουσικής σκηνής.

Προπομπό των μουσικών εκδηλώσεων θα αποτελέσουν τρία εικαστικά πρότζεκτ που θα παρουσιαστούν σε σημεία όλης της πόλης.

Το πρώτο πρότζεκτ περιλαμβάνει δύο αστικές εγκαταστάσεις. Η εγκατάσταση «Like lost children we live our unfinished adventures», που έχει στηθεί στον πεζόδρομο της Ικτίνου, προτρέπει τους διερχόμενους να συμμετέχουν σε ένα παιδικό παιχνίδι, με στόχο οι περαστικοί να πάψουν απλά να κοιτάζουν το προφανές και να παρατηρήσουν τα κρυμμένα νοήματα της καθημερινότητας. Επίσης, στην πλατεία Αριστοτέλους έχει τοποθετηθεί ένα διαφορετικό παγκάκι, το «Ripple Bench», που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα καλλιτεχνικό σημείο στάσης και ανάπαυσης.

Το μουσικό φεστιβάλ πλαισιώνει, επίσης, έκθεση με τίτλο «Confident Understated People», που παρουσιάζει στιγμιότυπα από τις προηγούμενες διοργανώσεις του «Reworks Festival» και φιλοξενείται μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου στο φουαγέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Τέλος, στην γκαλερί της «Βίλκα» θα παρουσιαστεί τις ημέρες διεξαγωγής των συναυλιών έκθεση με τίτλο «Sounds like art». Η έκθεση εξερευνά μέσα από δημιουργίες νέων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό τη σχέση ανάμεσα στη σύγχρονη τέχνη και τον ήχο.