Τη διοργάνωση μιας μεγάλης συναυλίας προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Παγκρήτιο Στάδιο ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο Γ.Σ. Εργοτέλης. Στη συναυλία θα πάρει μέρος η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», παρουσία του ίδιου του δημιουργού και θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτης Πετράκης, Θωμάς Βενάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη και ο λυράρης Γιώργος Λιαπάκης.

Σήμερα, με αφορμή την συναυλία, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου και ο πρόεδρος του Εργοτέλη Απόστολος Παπουτσάκης χαρακτήρισε τη συναυλία ως «ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα των τελευταίων ετών στην Κρήτη».

Ο κ. Παπουτσάκης αναφέρθηκε στη σχέση του Μ. Θεοδωράκη με το σωματείο τονίζοντας ότι «πριν από 45 χρόνια, ο μεγάλος Μίκης συναντήθηκε με τον Εργοτέλη σε εκείνη τη συναυλία στο Μαρτινέγκο. Ήταν, ανέφερε, 6 Αυγούστου του 1966. Εποχή δύσκολη. Εποχή ταραχώδης. Εκείνη η συναυλία αποτέλεσε την αιτία να χαρακτηριστεί ο Εργοτέλης ως σωματείο που δρα αντεθνικώς, με αποτέλεσμα να διωχθεί στη συνέχεια από τη χούντα και να εξοντωθεί".

Ο Εργοτέλης όμως, πρόσθεσε ο Α. Παπουτσάκης, δεν θα μπορούσε να μη ξαναβρεί το δρόμο του. Γιατί είναι ιδέα, είναι αντίληψη, είναι τρόπος ζωής. Ο Εργοτέλης ξαναβρήκε το δρόμο του και όλοι όσοι γίναμε κοινωνοί της ιδέας του αισθανθήκαμε την ανάγκη να αναδείξουμε το ένδοξο παρελθόν του.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και μίλησαν και οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην συναυλία, Σοφία Παπάζογλου και Παναγιώτης Πετράκης.