Τον άνθρωπο που έγραψε τη δική του μοναδική ιστορία στο ελληνικό τραγούδι τιμούν οι φίλοι του ανά την Ελλάδα. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Καζαντζίδη της επαρχίας Ελασσόνας φιλοτεχνήθηκε η προτομή του Στέλιου Καζαντζίδη, η οποία θα τοποθετηθεί στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο της Ελευσίνας, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τότε που έφυγε από τη ζωή.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, που είναι έργο του Θεσσαλονικιού γλύπτη Γιώργου Κικωτή και στοίχισε στον σύλλογο 7.500 ευρώ, θα γίνουν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00 π.μ., στον οικογενειακό τάφο που μοιράζεται με τους γονείς του, τη Γεσθημανή και τον Χαράλαμπο.

Σύμφωνα με την επιθυμία της συζύγου του Βάσως Καζαντζίδη, θα γίνει ένα τρισάγιο στη μνήμη του και μετά οι 300 καλεσμένοι θα συμφάγουν στην ταβέρνα «Καζαντζίδη» στη Μεταμόρφωση, ενώ ο Πόντιος τραγουδιστής Γιώργος Ροδακίτης που, όπως λένε, η φωνή του μοιάζει εκπληκτικά με αυτή του Καζαντζίδη, θα ερμηνεύσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Στέλιου.

«Τα τραγούδια του Στέλιου δεν θα σβήσουν. Ακούγονται από τη μία άκρη της Γης στην άλλη. Μιλάνε στις καρδιές των ανθρώπων και ξυπνάνε συγκινήσεις. Γι’ αυτό και θεωρήθηκε λαϊκός επαναστάτης» δήλωσε σε καθημερινή εφημερίδα, ο πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Κωνσταντινίδης που αγωνίζεται χρόνια τώρα για τη διάσωση των τραγουδιών του Στέλιου Kαζαντζίδη, ώστε να γνωρίσουν οι νεότεροι ποιος ήταν και τι πρόσφερε.

Ο Πέτρος Κωνσταντινίδης ξετυλίγει τις μνήμες του με τον αξέχαστο λαϊκό τραγουδιστή: «Ο Στέλιος όταν κάναμε παρέα μού έλεγε: «Λαϊκό τραγούδι σημαίνει πόνος και λαϊκός τραγουδιστής είναι αυτός που εκφράζει το παράπονο των λαϊκών ανθρώπων». Θυμάμαι στις 4 Μαρτίου του 2000 που μας είχε καλέσει στην ταβέρνα του Κουμπούρα στον Κορυδαλλό, όπου σύχναζε. Μας περιποιήθηκε τόσο, που μέχρι και το σερβιτόρο έκανε για μας. Έφερνε στο τραπέζι, ψάρια, ψωμί και ό,τι επιθυμούσαμε...»
πηγή: gossip-tv.gr