Ένας τυπικός δίσκος για όσους αρέσκονται σε ένα ρεπερτόριο που συνδυάζει το new age με την κέλτικη παράδοση και την κλασσική μουσική.

Η γνωστή και μη εξαιρετέα Deutsche Grammophon που ειδικεύεται απόλυτα σε κυκλοφορίες κλασσικού ρεπερτορίου, έχοντας στον κατάλογο της τις πιο σπουδαίες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής, τους πιο γνωστούς σολίστες και τις πλέον διάσημες ορχήστρες, έκανε - τα τελευταία χρόνια- άνοιγμα και σε ένα πιο «εύκολο» και ευρύτερα προσιτό ρεπερτόριο, χωρίς όμως να ξεφεύγει από το βασικό της ύφος. Έτσι έχει συνεργαστεί με γνωστούς pop/rock μουσικούς, όπως ο Elvis Costello και ο Sting οι οποίοι ηχογράφησαν για την εταιρία δίσκους που -με κάποιον τρόπο- φλερτάρουν με την κλασσική, την έντεχνη ή την «σοβαρή» μουσική.

Τώρα γίνεται το ίδιο με την Tori Amos, που έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο της στον χώρο της pop τραγουδοποιείας και των μεγάλων επιτυχιών, αναζητά έναν πιο ουσιαστικό ρόλο στην μουσική πραγματικότητα, μπαίνοντας στο (πολύ δημοφιλές) club των γυναικών που κάνουν καριέρα τραγουδώντας ένα ρεπερτόριο το οποίο παραπέμπει στην κλασσική μουσική.

Δημιούργησε λοιπόν ένα κόνσεπτ άλμπουμ αναγεννησιακού χαρακτήρα, με την ιστορία μιας γυναίκας κι ενός καταδικασμένου έρωτα, που είναι γεμάτο από δάση, φεγγάρια, νεράιδες, τοπία και μύθους της βόρειας Ευρώπης και το οποίο βασίζεται στο ηχητικό πνεύμα του Σατί και του Σοπέν. Το ηχόχρωμα της φωνής της βοηθάει στην πειστικότητα του εγχειρήματος, το ταξίδι στα ιρλανδικά τοπία είναι εξασφαλισμένο, οι φίλοι της light κλασσικής μουσικής θα ικανοποιηθούν με το «πακέτο» αλλά όσοι απαιτήσουν κάτι περισσότερο, δεν θα βρουν εδώ ούτε βάθος στις συνθέσεις, ούτε ενορχηστρωτική ικανότητα, ούτε δημιουργικές διακυμάνσεις. Ένας τυπικός δίσκος του είδους για όσους αρέσκονται σε ένα ρεπερτόριο που συνδυάζει το new age με την κέλτικη παράδοση και την κλασσική μουσική.


Πηγή: Το spirto.net