Στην ταινία «Φάουστ» του Αλεξάντερ Σοκούροφ, όπως ήταν αναμενόμενο, απονεμήθηκε το Χρυσό Λιοντάρι του 68ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας. Πρόκειται για μια εντελώς προσωπική, ποιητική-φιλοσοφική ερμηνεία του ήρωα του έργου του Γκέτε, ταυτόχρονα σχόλιο πάνω στην εξουσία, αποτελεί το τελευταίο μέρος της τετραλογίας του, μετά τα τρία προηγούμενα, που αφορούσαν τον Χίτλερ («Μολώχ»), τον Λένιν («Ταύρος») και τον αυτοκράτορα Χιροχίτο («Ο 'Ηλιος»).

Το βραβείο απένειμε επιτροπή με πρόεδρο τον αμερικανό σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι (βραβευμένο το 2009,οπότε είχε κερδίσει το 'Χρυσό Λιοντάρι' για την ταινία του «Ο παλαιστής»).

 Το "Αργυρό Λιοντάρι", για την καλύτερη σκηνοθεσία, απονεμήθηκε στον Κινέζο Σανγκτζούν Κάι για την ταινία του «People Mountain, People Sea», ενώ το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής δόθηκε στον Ιταλό Εμανουέλε Κριαλέζε για την ταινία του, «Terraferma».

Το βραβείο σεναρίου απονεμήθηκε στην ελληνική ταινία «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου.

Αντίθετα με τα θερμά χειροκροτήματα, που απέσπασε η ανακοίνωση της βράβευσης του Σοκούροφ, τόσο η απονομή του βραβείου στην ταινία του Κινέζου Σανγκτζουν Κάι, όσο και στην ταινία του Λάνθιμου, προκάλεσαν αποδοκιμασίες από το κοινό, που παρακολουθούσε την τελετή λήξης της "Μόστρας".

Τα υπόλοιπα βραβεία της 68ης Μόστρα:

- Κύπελλο Βόλπι, καλύτερης ανδρικής ερμηνείας: στον ΜάικλΦασμπέντερ, για το ρόλο του στην ταινία «Shame» του Στιβ ΜακΚουίν

- Κύπελλο Βόλπι, καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, στην Κινέζα Ντιάνι Γιπ, για το ρόλο της στην ταινία «Μια απλή ζωή»

- Βραβείο Μαρτσέλο Μαστοργιάνι, για καλύτερο (καλύτερη) ηθοποιό: στους Σόντα Σομεντάνι και Φούμι Νικαϊντο, για την ταινία «Himizu» του Σιόν Σόνο

- Βραβείο καλύτερης φωτογραφίας: ΡόμπιΡάιαν, για την ταινία «Ανεμοδαρμένα ύψη» της Αντρέα Αρνολντ

- Λιοντάρι του Μέλλοντος: «La-bas» του Γκουίντο Λομπάρντι (Ιταλία)

- Βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα «Ορίζοντες»: «Kotoko» του Σίνια Τσουκαμότο (Ιαπωνία)

- Βραβείο στο τμήμα Contro campo Italiana: στην ταινία«Schiatta!»του Φραντσέσκο Μπρούνι

Ακόμη, το βραβείο της Διεθνούς Κριτικής (FIPRESCI) απονεμήθηκε στην ταινία «Shame» του Στιβ ΜακΚουίν.-