Δύο ιστορίες αγάπης, ("Ορφέας και Ευρυδίκη" και "Διδώ και Αινείας") παρουσιάζει στην πρώτη της εμφάνιση στην Αθήνα - στις 8 και 9 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - η καναδέζικη ομάδα χορού La La La Human Steps. Δώδεκα πρώτοι χορευτές με προηγούμενη θητεία σε κορυφαία συγκροτήματα όπως η Όπερα της Βιέννης, το American Ballet Theatre, η ομάδα Μπαρίσνικοφ, τα Bolshoi, τα Les Grands Ballets Canadiens κ. α, τέσσερις μουσικοί και μια σειρά ακόμη συντελεστές συνυπογράφουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές διεθνώς.

Ο χορογράφος Εντουαρντ Λοκ, σε μια ανανεωτική μουσική προσέγγιση του μπαρόκ, αποδομεί με επιδεξιότητα τις δύο τραγωδίες μεταλάσσοντας τις δύο γνωστές ιστορίες αγάπης σε μια, μόνο, ωδή.

Συνδυάζοντας τα δύο έργα σαν «στρώσεις» της ανθρώπινης ιστορίας και χρησιμοποιώντας σύμβολα και τεχνολογία, οδηγεί το κοινό με σουρρεαλιστικό τρόπο από τον θάνατο της Διδούς στην απομόνωση της Ευρυδίκης στον Αδη.

Ξεναγός των θεατών επί σκηνής ο Κέρβερος, με τα τρία κεφάλια του να σηματοδοτούνται φωτιστικά: το πράσινο για την φύση και τη ζωή, το κόκκινο για το υποσυνείδητο και το μπλε για τον άλλο κόσμο. Ταυτόχρονα, η ταινία η οποία προβάλλεται σπρώχνει κι εξελίσσει την πυρετώδη σκηνική δράση.


Πηγή: tovima.gr