Για τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη και τη Μελίνα Μερκούρη, για τους σημερινούς σταρ, αλλά και την τηλεόραση μίλησε ο Σταμάτης Φασουλής στο ένθετο «Radar!» της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής». Έχοντας ζήσει για χρόνια στο περιβάλλον της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Τζένης Καρέζη και της Μελίνας Μερκούρη, σχολίασε γιατί σήμερα δεν υπάρχουν αστέρια τέτοιου βεληνεκούς, λέγοντας: «Γιατί η εποχή δεν θέλει σταρ. Θέλει κάτι εφήμερο να το αποθεώσει και λίγο μετά να το πετάξει στα σκουπίδια. Δεν θέλει μύθους πλέον ο κόσμος. Θέλει καταναλώσιμο “glitter” μέχρι να βαρεθεί και να στραφεί στο επόμενο κι έπειτα στο επόμενο. Πρωταγωνιστεί το “μιας χρήσης”, δεν φτουράνε οι σταρ».

Τι δηλώνει όμως για τις λαμπερές γυναίκες της εποχής με τις οποίες έχει συνεργαστεί, όπως η Ζέτα Μακρυπούλια και η Δήμητρα Ματσούκα; «Μα δεν υπάρχουν σταρ σήμερα, το τονίζω και πάλι. Αλίκη, Τζένη, Μελίνα δεν θα ξαναϋπάρξουν. Ήταν διαμάντια πρώτης ποιότητας! Και οι καιροί εκείνοι σήκωναν διαμάντια! Δέχτηκαν πολλές επιθέσεις και οι τρεις. Αμφισβητήθηκαν, όμως δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους – και δεν πρέπει και να σε αφορά η γνώμη όλων. Γιατί να σ’ αγαπούν όλοι; Και γιατί να νιώθεις πίκρα για αυτούς που είναι φύσει και θέσει πικρόχολοι- η δουλειά τους είναι αυτή».

Ακόμα, ο Σταμάτης Φασουλής μίλησε για τις κριτικές που δέχονται τα έργα του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μα ποιος θα μου πει τι είναι τολμηρό και ποιος θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα να κάνω ό,τι μου γουστάρει; Όταν ήθελα να βάλω στους “Δυο τρελούς παραγωγούς” τη Βίκυ Καγιά και πάλι έπεσαν να με φάνε επειδή έβαζα μοντέλο να παίξει τον ρόλο του μοντέλου από τη Σουηδία, που έπρεπε να είναι και καλλονή. Μα ποια έπρεπε δηλαδή να πάρω; Την Ασπασία Παπαθανασίου; Την Καγιά πήρα και ήταν τόσο καλή, που πήρε διθυραμβικές κριτικές. Και τον Σάκη θα τον βάλω σε δουλειά αν προκύψει, γιατί όχι; Δεν καταλαβαίνω αυτά τα “στεγανά”! Πιο Απόλλωνας από τον Σάκη υπάρχει;».

Επίσης, αποκάλυψε ποια είναι η γνώμη του για την τηλεόραση, λέγοντας: «Με τίποτα! Σταμάτησα να βλέπω ειδήσεις, τις διαβάζω στην εφημερίδα. Τι να δώ; Στο ίδιο μοβ-μπλε-ροζ σκηνικό να μου λένε τα ίδια και τα ίδια, με χειρότερες λέξεις κάθε μέρα, με τα ίδια σκουλαρίκια, τις ίδιες μοβ γραβάτες, τις ίδιες μουτσούνες. Πόση τραγικότητα και υπερβολή να δεις; Ή να δω talent show; Ή να δω τραγικά ριάλιτι;», ενώ για τα τούρκικα σίριαλ συμπλήρωσε: «Δεν είναι τυχαίο, αυτή είναι η αισθητική μας. Αυτά τα σπίτια ονειρεύονται, αυτή την ομιλία λατρεύουν, αυτή τη φτήνια αποθεώνουν. Θλίψη. Απέραντη, βαθύτατη θλίψη!»