Η βασίλισσα Ελισάβετ πόζαρε στον Darren Baker για να της φτιάξει το πορτραίτο της. Πρόκειται για ένα «υπερρεαλιστικό» πορτραίτο σε ελαιογραφία το οποίο απεικονίζει τα πόδια της βασίλισσας!
Ο καλλιτέχνης αυτός που είναι φημισμένος για τον «κλασικό ρεαλισμό» του, είναι απόφοιτος του Bradford Art College και έχει ζωγραφίσει πολλούς διάσημους όπως τον Τόνι Μπλερ, τον πρίγκιπα Κάρολο, τον Τζόνι Γουίκινσον και τον Λέβις Χάμιλτον. Αυτήν την φορά για την δουλειά του πήρε 90.000 δολάρια!

Ο Darren επισκέφθηκε πολλές φορές το Buckingham, προτού ολοκληρωθεί η δουλειά του. Το πορτραίτο δείχνει τη βασίλισσα χαλαρή, φορώντας ένα βασιλικό μπλε φόρεμα, κολιέ από μαργαριτάρια και μαύρα παπούτσια. Το φόρεμά της στολίζει μια καρφίτσα με πέντε παπαρούνες. Το πορτραίτο έγινε για τα 90 χρόνια του Royal British Legion αλλά και τα 85α γενέθλια της βασίλισσας! Τα αποκαλυπτήρια έγιναν χθες στο Westminster Abbey όπου ο John Kiszely, εθνικός πρόεδρος της Legeon, περιέγραψε το έργο ως «εξαιρετικά ρεαλιστικό».Πηγή: star.gr