Τα "ζωντανά αγάλματα", οι καλλιτέχνες που ποζάρουν σαν αγάλματα και παραμένουν ακίνητοι για ώρες, ενδέχεται να απαγορευθούν στους δρόμους της Ρώμης, σύμφωνα με έναν κανονισμό που αναμένεται να υιοθετηθεί από τη δημαρχία της ιταλικής πρωτεύουσας, όπως μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Τα ζωντανά αγάλματα δεν ασκούν καμία καλλιτεχνική δραστηριότητα, αφού δεν έχουν καμία σχέση με τους μίμους", δήλωσε ο Φεντερίκο Μολικόνε, αναπληρωτής επικεφαλής για τα Πολιτιστικά του δήμου της Ρώμης.

Η απαγόρευση για τα "ζωντανά αγάλματα" περιλαμβάνεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο κανονισμών που θέλει να επιβάλλει η δημαρχία της Ρώμης, βάσει των οποίων σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους καλλιτέχνες του δρόμου.

Το κείμενο των νέων κανονισμών περιλαμβάνει επίσης πιο αυστηρές κυρώσεις εναντίον των μουσικών, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την κατάσχεση των μουσικών τους οργάνων, ενώ απαγορεύει κάθε "εκκωφαντικό" ήχο μετά τις 22:00 και όχι μετά τις 23:00 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Πάντως οι κανόνες αυτοί δεν θα ισχύσουν αν δεν υιοθετηθούν από το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης, το οποίο αναμένεται να τους εξετάσει σε δύο εβδομάδες.

TAGS