Με ελεύθερη για το κοινό είσοδο όλο το Σαββατοκύριακο γιορτάζει το Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Σάββατο

-Ξενάγηση στην έκθεση αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη από την Ιουλίτα Ηλιοπούλου και τον Τάκη Μαυρωτά (12:30 - 14:30).

-Διάλεξη της Ελίζας Πολυχρονιάδου: Η εικαστική δημιουργία σε εποχή οικονομικής κρίσης. Η περίπτωση της αγιογράφησης της Μητρόπολης της Άμφισσας από τον Σπύρο Παπαλουκά (18:00 – 19:00).

-Ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση έργων Σπύρου Παπαλουκά και μύηση στη διαχείριση μίας συλλογής και στα μυστικά της προληπτικής συντήρησης των έργων τέχνης. Mε την Ελίζα Πολυχρονιάδου και την Κάτια Παπασπηλιοπούλου (19:30 – 20:30).

Κυριακή

-Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου: Ελάτε μέσα από πολύ παιχνίδι να σπάσουμε το μουσικό κώδικα, στον οποίο είναι γραμμένη η ιστορία ενός κοντού δράκου με δυνατά φτερά, μιας παρέας από κροκοδείλους που όλη την ώρα θέλει να παίζει και ενός σεντουκιού που κρύβει ένα αλλόκοτο μυστικό (12:00-14:00). O μουσικοπαιδαγωγός και συγγραφέας, Παναγιώτης Τσιρίδης, μας δίνει το κλειδί και οδηγίες μέσα από το βιβλίο του «Ο κώδικας του κοντού δράκου για να τα καταφέρουμε».


Πηγή: in.gr