Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σίρλεϊ Μακλέιν θα τιμηθεί με το ειδικό βραβείο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου για την προσφορά της στην 7η Τέχνη. Η 77χρονη Μακλέιν θα είναι η 40ή προσωπικότητα από τον χώρο του κινηματογράφου που τιμάται με το βραβείο αυτό.

"Η Σίρλεϊ Μακλέιν έχει μια δυναμική προσωπικότητα που φωτίζει τις οθόνες εδώ και έξι δεκαετίες", τονίζει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ινστιτούτου Χάουαρντ Στρίνγκερ. "Από ενζενί σε θρύλο της οθόνης έχει προσφέρει ψυχαγωγία σε όλον τον κόσμο με το τραγούδι, τον χορό, το γέλιο, τα δάκρυα, δείχνοντας το πάθος της για την τέχνη και το ατέλειωτο ταλέντο της", πρόσθεσε.

Η διάσημη ηθοποιός κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ρόλου το 1984 για την ταινία "Σχέσεις Στοργής". Έκανε το ντεμπούτο της σε ηλικία 19 ετών στην ταινία του Χίτσκοκ "Το πρόβλημα με τον Χάρι". Είχε προταθεί για Όσκαρ ερμηνείας άλλες τέσσερις φορές από το 1958 ως το 1977.

Πέρυσι με το βραβείο αυτό είχε τιμηθεί ο Μόργκαν Φρίμαν, ενώ ο ετεροθαλής αδελφός της Μακλέιν Ουόρεν Μπίτι τιμήθηκε το 2008.
TAGS