Η Καρίνα Ιωαννίδου είναι η νικήτρια του Α' Βραβείου του Κρατικού Βραβείου Συγγραφής Θεατρικού Εργου για το έργο της "Τζοκόντα versus Ντα Βίντσι" (χρηματικό έπαθλο 4.500 ευρώ). Το δεύτερο βραβείο πήρε η Δέσποινα Καλαϊτζίδου για το έργο της "Οι καιόμενοι" (χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ). Το τρίτο βραβείο μοιράστηκαν από κοινού η Σοφία Αδαμίδου για το έργο της "Ο πόνος είναι άντρας" και η Εφη Νικολούδη για το "Τζάκσον και Τζάκσον ή ο Πόλεμος του Κανένα" (χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ). Στον Διαγωνισμό Κρατικού Βραβείου Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Εργου το τρίτο βραβείο κέρδισε ο Στέλιος Πετράκης για το έργο "Τα ξωτικά του μαγεμένου δάσους" (χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ).

Το πρώτο και το δεύτερο βραβείο δεν απονέμονται. Ο Διαγωνισμός Κρατικού Βραβείου για νέους θεατρικούς συγγραφείς έμεινε εκκρεμής λόγω αδυναμίας ολοκλήρωσης των εργασιών της επιτροπής, οπότε δεν απονέμονται βραβεία στον εν λόγω διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι είναι η τελευταία φορά που τα εν λόγω βραβεία απονέμονται με βάση τον Ν. 2557/97. Η προσπάθεια αναβάθμισης του θεσμού, που ξεκίνησε με τον Ν. 3905/2010, ήδη ενισχύεται μέσω της διασύνδεσης των Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Εργου με τον θεσμό των θεατρικών επιχορηγήσεων, μέσα από τα νέα Προγράμματα Στήριξης της Θεατρικής Τέχνης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.πηγή: ethnos.gr