Το 4ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο (London Greek Film Festival -LGFF) ανοίγει τις πύλες του τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στον χώρο των Westbourne Studios, δίπλα στο Portobello Road (242 Acklam Road, Notting Hill, London W10 5JJ).
Η φετινή διοργάνωση φιλοδοξεί -μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία- να δείξει το πρόσωπο της δημιουργικής και αισιόδοξης Ελλάδας, που είναι ικανή να παραγάγει τέχνη και να αναδειχθεί μέσα από τα προβλήματα. Με την εμπειρία τριών ετών στις αποσκευές του, το LGFF επιστρέφει ανανεωμένο, με σημαντικές συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες.

Ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους της τελευταίας πενταετίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικά φιλμ, animation, video art και σενάρια διαγωνίζονται για τα βραβεία ενός Φεστιβάλ που έχει πλέον γίνει θεσμός, με πιστούς σινεφίλ οπαδούς. Οι προβολές του 4ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου ξεκινούν με ένα αφιέρωμα στο Νίκο Κούνδουρο, με την ταινία του «Μπάιρον, μπαλάντα για ένα δαίμονα» (1992).

Από τις φετινές εκπλήξεις ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, η προβολή του αγνώστου στο ευρύ κοινό ντοκιμαντέρ με τη Μελίνα Μερκούρη για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο (1975), που παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή σε αίθουσα και παραχωρήθηκε από το Μουσείο της ΕΡΤ Το δικό του χρώμα θα δώσει στην διοργάνωση ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος με την παρουσία του στην προβολή της ταινίας του «Οι ιππείς της Πύλου», ενώ οι προβολές θα κλείσουν με ένα αφιέρωμα στο Μιχάλη Κακογιάννη, με την τελευταία του ταινία «Ο Βυσσινόκηπος» (1999).

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει την Τρίτη 25 Οκτωβρίου με την απονομή των βραβείων στα Westbourne Studios.
πηγή: naftemporiki.gr