Τις πρώτες του χορευτικές φιγούρες έκανε «Το Τανγκό των Χριστουγέννων», παρουσιάζοντας την Τρίτη τις πρώτες εικόνες του στο κοινό. Ο σκηνοθέτης Νίκος Κουτελιδάκης, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η μεταφορά του βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη υπήρξε ιδέα του Γιάννη Μπέζου. Ένα Σάββατο του 2007, ο ηθοποιός τού πρότεινε το βιβλίο και συζητήσαν τις δυνατότητες κινηματογραφικής μεταφοράς του.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, εκτός από τον Ν.Κουτελιδάκη, ήταν οι πρωταγωνιστές της ταινίας Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Αντίνοος Αλμπάνης, Βασίλης Ρίσβας και ο Γιάννος Αιόλου που υπογράφει τη μουσική.

«Μου αρέσει αυτό που κρύβει ο Γιάννης Ξανθούλης, όχι αυτό που λέει, διότι αυτό που κρύβει κάνει τη δουλειά μας πιο όμορφη. Αν ξέραμε αυτό που κρύβει ο συγγραφέας, τότε "Το Τανγκό των Χριστουγέννων" δεν θα χρειάζονταν να γίνει ταινία», είπε ο Γιάννης Μπέζος, ενώ ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος στην ταινία υποδύεται τον υπολοχαγό Στέφανο Καραμανίδη ανέφερε πως τόσο το βιβλίο, όσο και το σενάριο του Βαγγέλη Νάση έχει ολοκληρωμένους χαρακτήρες.

«Είναι μια ταινία που έχει σενάριο, έχει φωτογραφία, έχει μουσική, έχει δυνατά πράγματα. Πιστεύω πως η ιστορία της ταινίας θα μιλήσει στον κόσμο. Είναι μια ταινία που μιλάει για τον έρωτα» πρόσθεσε.

«Το αποτέλεσμα είναι πάνω από τις προσδοκίες μας», είπε ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο οποίος στην ταινία υποδύεται τον φαντάρο Λάζαρο Λαζάρου.

Ο Βασίλης Ρίσβας, ο οποίος στην ταινία υποδύεται έναν στρατιωτικό, είπε πως «νιώθει τυχερός που μέσα από το ρόλο του, του δόθηκε η δυνατότητα να "σχολιάσει" τις σχιζοειδείς προσωπικότητες των χουντικών αξιωματικών».

Αμέσως μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου δημοσιογράφοι, συντελεστές και λοιποί καλεσμένοι παρακολούθησαν live το συγκρότημα Imam Baildi, οι οποίοι εμφανίζονται και στην ταινία.

Αλλά και ο Γιάννης Στάνκογλου ανέβηκε στη σκηνή, προκειμένου να συνοδεύσει τους τραγουδοποιούς σε ένα από τα ρεμπέτικα κομμάτια που ερμήνευσαν.

Στις 21 Νοεμβρίου θα γίνει η πρεμιέρα της ταινίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Πηγή: in.gr