"Αυτό το κορίτσι μοιάζει με ένα καράβι που ταξιδεύει" είχε πει κάποτε ο Νίκος Γκάτσος για τη Νάνα Μούσχουρη. "Σήμερα, αυτό το καράβι που ο Νίκος είχε δει από την αρχή, ταξιδεύει ακόμα" δήλωσε η ερμηνεύτρια στην προχθεσινή παρουσίαση του νέου της άλμπουμ που έγινε στο "Ζάππειο". Ο τίτλος του άλμπουμ, του οποίου το εξώφυλλο έχει σχεδιάσει ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής Ζαν Πολ Γκοτιέ, είναι ενδεικτικός του περιεχομένου του: "Τραγούδια από τα ελληνικά νησιά".

Επιστροφή στις ρίζες
Η διεθνής Νάνα Μούσχουρη επιστρέφει στις ρίζες της και ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια από τα ελληνικά νησιά όπως τα "Ερωτόκριτος", "Το τραγούδι του Τρύγου", "Θα πάρω μια ψαρόβαρκα", "Τζιβαέρι", "Θαλασσάκι μου" κ.ά. με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων οι Χάρις Αλεξίου, Μανώλης Μητσιάς, Νατάσα Θεοδωρίδου, Ελενα Παπαρίζου αλλά και του Νίκου Αλιάγα: "Τραγουδάω για την Ελλάδα. Την Ελλάδα που δεν χάνει ποτέ την αισιοδοξία της, το κουράγιο, τη γενναιοδωρία, το φιλότιμο.

Την Ελλάδα που σέβεται τους κατοίκους της, που ποτέ δεν πεθαίνει" είπε με νόημα η ερμηνεύτρια και συμπλήρωσε: "Η παραδοσιακή μουσική είναι η ιστορία μας, η πολύτιμη κληρονομιά και η ταυτότητά μας. Μέσα από αυτήν γεννιόμαστε και από αυτήν αντλούμε τελικά δύναμη σε όλη μας την πορεία, χάρη στις αξίες που μας δίνει. Η Ελλάδα υπήρξε για μένα η γη της εμπνεύσεως σε όλη μου τη ζωή. Ηθελα να γυρίσω πίσω για να ξαναβρώ την ταυτότητά μου. Στις διάφορες χώρες που βρίσκομαι κατά καιρούς αναρωτιέμαι: Τι είμαι στην πατρίδα μου;"

Σχετικά με τη δυσμενή θέση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, η Νάνα Μούσχουρη σημείωσε: "Στις πολύ δύσκολες στιγμές μόνο η λογική μπορεί να μας βοηθήσει και η ελπίδα ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Οι ξένοι καταλαβαίνουν και συμπάσχουν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά δεν μπορούν πάντα να βοηθήσουν. Ολοι μαζί θα πρέπει να διορθώσουμε τα πράγματα ξεκινώντας από το μηδέν".Πηγή: ethnos.gr