Τις αγαπημένες του κιθάρες αποχωρίστηκε ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ, για το εντυπωσιακό ποσό των £562,500, τα οποία όμως θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό σε ιδρύματα ανά τον κόσμο. Ο λόγος για την συλλογή του από 107 κιθάρες, η οποία δημοπρατήθηκε από τον οίκο Κρίστις στη Νέα Υόρκη.

Η συλλογή -την οποία ο 63χρονος ηθοποιός χρειάστηκε 20 χρόνια για να δημιουργήσει- περιελάμβανε σπουδαία μοντέλα πολύ γνωστών οίκων όπως οι Gibson και Fender, αλλά και κιθάρες που κάποτε ανήκαν στον μπλουζίστα Άλμπερτ Κινγκ (μια Gibson Flying V του 1958) αλλά και στον Τζαμαϊκανό σταρ της ρέγκε Πίτερ Τος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μοντέλο Les Paul του οίκου Gibson, ήταν η κιθάρα που έκλεψε την παράσταση στη δημοπρασία, καθώς άγγιξε το ποσό των  £61,562, εκτοξεύοντας έτσι το σύνολο στις £562.500. Ανάμεσα στο κοινό που παρακολούθησε την δημοπρασία ήταν οι Στιβ Μίλερ και Κάρεν Έλσον.

Η συλλογή του Γκιρ προέκυψε από την αγάπη του για τη μουσική που ξεκίνησε από την τρομπέτα και στη συνέχεια την κιθάρα και το πιάνο, στα οποία είναι αυτοδίδακτος.

«Χωρίς ποτέ να σκέφτομαι ότι δημιουργώ μια συλλογή, φαίνεται πως έφτιαξα μία. Εγώ απλά αγόραζα ότι μου άρεσε, ότι ακουγόταν καλά... ότι "έπαιζε" καλά», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ενώ διευκρίνισε πως όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και ανθρωπιστικές οργανώσεις ανά τον κόσμο.
Πηγή: tovima.gr