Σε μια μοναδική στιγμή για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας τα εθνικά μπαλέτα της Γεωργίας θα μας επισκεφτούν, στα πλαίσια της περιοδεία τους «Sukhishvili Balkan Tour», για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία τους προκειμένου να απολαύσει και το Ελληνικό κοινό ένα υπερθέαμα φιλτραρισμένο μέσα από την παράδοση. Μια πρωτόγνωρη μουσικοχορευτική εμπειρία γεμάτη ένταση και θυελλώδη παλμό.

Ετοιμαστείτε να παρασυρθείτε από τους δαιμονιώδης ρυθμούς, την όλο χάρη κίνηση και τον τέλειο συγχρονισμό των μπαλέτων της Γεωργίας. Οι νόμοι της βαρύτητα μπαίνουν στην άκρη και για ένα δίωρο καταργούνται εντυπωσιακά καθώς υπάρχουν στιγμές που δεν πιστεύει το ανθρώπινο μάτι τι πετυχαίνουν αυτοί οι χορευτές. Κατά τη διάρκεια του show τους ίσα που ακουμπούν στο έδαφος, κάνουν ότι λογής κόλπα μπορεί να φανταστεί κανείς, πέφτουν στα γόνατα και πετάγονται και πάλι στον αέρα, με αποκορύφωμα το πέταγμα σπαθιών και μαχαιριών, αναπόσπαστο στοιχείο των παραδοσιακών χορών της Γεωργίας, κόβοντας στην κυριολεξία την ανάσα του κοινού.

Κι όλα αυτά μέσα από χορογραφίες υψηλής πολυπλοκότητας που απαιτούν ιδιαίτερα σκληρή προπόνηση. Αναμφίβολα η παράσταση περιλαμβάνεται στα θεάματα που πρέπει να έχει απολαύσει κανείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.

Εδώ και 66 χρόνια τα Sukhishvili παρουσιάζουν την πλούσια κληρονομιά της Γεωργίας και του Καυκάσου σε ολόκληρο τον κόσμο σε ένα δίωρο πρόγραμμα συνεχής εξιστόρησης της περιπέτειας του Γεωργιανού πνεύματος και της αλλαγής που έλαβε χώρα στην ίδια την ύπαρξή τους στο πέρασμα του χρόνου. Τα κοστούμια, τα σπαθιά και τα μαχαίρια που ρίχνουν καθώς χορεύουν είναι αυθεντικά και φτιάχνονται στο χέρι ειδικά γι’ αυτούς.

Η παράσταση που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Badminton, διαρκεί 2 ώρες με το πρώτο μέρος να αφορά σε παραδοσιακούς Γεωργιανούς χορούς που καλλιεργήθηκαν από το ζεύγος Sukhishvili και Ramishvili αφού με το που ξεκίνησαν στα 1945 η δομή, η αρχιτεκτονική και τα ξεχωριστά βήματα κάθε χορού βελτιώθηκαν και άλλαξαν.

 Μια διαδρομή που για όλες αυτές της αλλαγές ήταν και είναι στραμμένη προς την εσωτερική ολότητα. Στο δεύτερο μέρος υπάρχει μια πιο σύγχρονη ματιά των χορογραφιών. Απόδειξη πως κάθε μέρα η δημιουργική αναζήτηση συνεχίζεται και με την εξέλιξη των χορών να προχωρά από το διαφωτιστικό στο παγκόσμιο, από το συγκεκριμένο στο γενικό.Πηγή: culturenow.gr